Savršeno uokviruju lice

Šiške su uvijek dobra ideja, a evo kako ih odabrati prema obliku lica

Prije nego li rezerviraš termin kod frizera, pogledaj koji stil šiški najbolje pristaje tvom obliku lica - bilo da imaš okruglo, ovalno ili srcoliko lice

siske-tiplica.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Svatko se barem jednom u životu odlučio na šiške - bilo da je bila riječ o hiru ili o potezu nakon višemjesečnog razmišljanja. Odabir stila šiški velik je dio tog putovanja, pa malo istraživanja nikad ne škodi. A osim toga, jedna od blagodati šiški je ta da one dobro uokviruju lice, pa je posebno korisno znati kakav je oblik tvog lica i koje šiške najbolje odgovaraju tvom obliku lica.

Image
Retro trend

'Zavjesa' šiške pravi su hit: Evo kako ih nositi

Drugi korak je odabir izgleda šiški, a za to je najbolje poslušati riječi stručnjaka. Celebrity stilist Bryce Scarlett kojem vjeruju brojne poznate dame - od Gigi Hadid do Margot Robbie - za Who What Wear podijelio je nekoliko savjeta kako odabrati šiške prema obliku lica. Prije nego li rezerviraš termin kod frizera, pogledaj koji stil šiški najbolje pristaje tvom obliku lica - bilo da imaš okruglo, ovalno ili srcoliko lice.

Okruglo lice

"Lagane šiške koje se protežu od duljine trepavica do duljine obraza savršene su za osobe s okruglim licem", rekao je Scarlett. Elizabeth Olsen besprijekorno demonstrira izgled, a Scarlett kao referencu za stil navodi i legendarne duge šiške Goldie Hawn.

Image
Foto: www.profimedia.hr

Ovalno lice

Kao što stručna "nositeljica" šiški Dakota Johnson svaki puta iznova dokazuje, osobe s licem ovalnog oblika mogu nositi gotovo svaki stil. Ipak, Scarlett ima svojeg favorita, objašnjavajući da "dulje, mekane šiške s razdjeljkom na sredini najbolje uokviruju lice ovalnog oblika".

Image
Foto: www.profimedia.hr

Srcoliko lice

"Ravan, tupi stil šiški najbolji je za osobe sa srcolikim licem", istaknuo je Scarlett. Budi hrabra - snažna brada i jagodične kosti uravnotežuju frizuru, kao što to odlično dokazuje i Rashida Jones.

Image
Foto: www.profimedia.hr

Četvrtasto lice

Prigrli zavjesa šiške. "Razmaknute na sredini, mekane šiške 'Bardot' stila najprikladnije su za lica četvrtastog oblika", objasnio je Scarlett. Sada već ikonične šiške Alexe Chung jedan su od pravih primjera da šiške odlično izgledaju i na ovakvom obliku lica.

Image
Foto: www.profimedia.hr