Križaš ili recikliraš?

Kolumna jedne singl žene: A gdje ti držiš bivše?

Ponekad smo mi žene zaista čudne. Eto, kaže to jedna dok se gleda u ogledalo i pita samu sebe: Koji ti je...? Naravno da su za naša iracionalna ponašanja gotovo uvijek okidač - muškarci

pexels-vinicius-altava-2526256.jpg
Foto: Pexels

Kakva si kada su u pitanju bivši? Jesi li nepopravljivi recidvist ili ih, kad svjetski zabrljaju, prekrižiš jednom za svagda? S bivšim dečkima ostajem u dobrim odnosima, nekako se uvijek raziđemo prijateljski, ali ovaj zadnji ne zaslužuje ni da ga spominjem, a gdje li ljubim. A upravo se to događa…

Image

Kolumna jedne singl žene: Što je razvod bez polupanih tanjura, zaraćene rodbine i psovki? - Samo papir!

Znam cure koje čine istu pogrešku, ali činjenica da nisam jedina uopće me ne tješi. S druge strane, ne znam frajere koji to rade. Neupitno je da je to pogreška i svjesne smo je, ali ju ponavljamo. Psiholozi će reći da je riječ o pomanjkanju samopoštovanja. Slažem se, ima tu isitne, iako se u ostalim segmentima života ne doživljavam krhkom i slabom osobom. Izborit ću se za sebe i za druge, reći sve što mi je na umu, suprostavit se, vratit konobaru lošu kavu, ali kad se on pojavi, buntovni dio mene jednostavno ispari i ostaje samo onaj koji mu ne zna reći ne - a to je prva lekcija koju učimo dok smo klinke. Ili bismo trebale naučiti. Ne postoji važnija stvar od te.

Image
Foto: Pexels

Ok, možda malo dramatiziram. Nisam toliki beskičmenjak, ali pokleknem tu i tamo. Grrr! Najradije bih ga poslala na onu nepristojnu destinaciju, ali umjesto toga pristajem s njim popiti kavu, slušati njegove žalopojke pa čak i dopustim da me poljubi, umjesto da tih sat - dva provedem gledajući u plafon, lošu TV seriju, slažući stopalice, čisteći gljivice s fuga u tuš kabini ili perući suđe. Definitivno se na puno bolji način može i mora iskoristiti vrijeme. Ma dobro, proći će kad se zaljubim, a možda i prije, kad se cijepim protiv korone! S obzirom da korona ima bezbroj lica, možda su i nuspojave tako širokog spektra pa neutraliziraju bivše.

Frendica ima puno kompliciraniju situaciju. Već godinama se vraća bivšem suprugu. Razveli su se uoči prošlog Svjetskog nogometnog prvenstva pa smo nas dvije zajedno dočekale Vatrene na Trgu, ona u suzama, ja u euforiji. Okončali su brak jer se njezin muž odlučio za drugu, no nakon par mjeseci, ponovno ju je počeo nazivati. Nije mu trebalo puno da ju pridobije natrag, samo što je sada ona - ona druga! Promatram je i vidim da će totalno poludjeti ako se situacija uskoro ne promijeni, a nema naznaka da će do toga doći. Njemu je dobro i fura svoj film, opet ima ženu i ljubavnicu, samo im je promijenio prezimena, a ona ne zna za što bi se uhvatila. Ono za što se trenutno drži može ju odvesti samo u Vrapče. I koliko god joj ponavljamo da se makne od njega zauvijek, to do nje ne dopire. Kima glavom, ali čim on nazove, ona skače.

Ne znam što bi se trebalo dogoditi da se otrijezni niti što se dogodilo da se uoće uplela u tu kombinaciju… Umjesto da nađe ljubavnika, ona je postala ljubavnica bivšem mužu!
Nekad smo zaista čudne.