Sama si kovačica svoje sreće

Kolumna jedne singl žene: Sve čari soliranja

Postoje sjajne stvari u tome kad je čovjek solo. Sloboda koja nema cijenu i apsolutni potencijal - točka u kojoj je sve moguće

pexels-andre-furtado-1261459.jpg
Foto: Pexels
Play logo

Svoje trenutno činjenično stanje, a to je da sam solo (treba li dodati na pragu petog desteljeća?), mogu sagledati iz više perspektiva.

Play logo

Mogu kukati jer nemam ni ku(r)četa ni mačeta, kleti Svebivšeg, ljutiti se na Svevišnjeg i u pms-u gutati normabele jer jadna nemam sreće u ljubavi i jer mi ne da onog jednog, savršenog kojeg zaslužujem (prema mom skromnom mišljenju, s kojim se ostalih dana u mjesecu, možda i ne bih složila), već na moju adresu šalje samo robu s greškom, kao da su mu proizvodni pogoni u Kini, a ne na nebesima. Ili mogu biti zahvalna jer me smjestio u točku koja je apsolutni potencijal.

shimmer fallback

Solo sam i sve je moguće. Nitko i ništa me ne određuje i ne ograničava. Potpuno sam slobodna. Mogu uzeti svojevrsni godišnji odmor od frajera i posvetiti se drugim stvarima u životu ili mogu dejtati i uživati. Apsolutno sam slobodna napraviti štogod, kadgod i s kimgod hoću!

Sjedim na terasi, na ogradu sam dignula noge, sunčam ih, pijem kavu i gledam na ulicu preko kadifica i mente koje sam posadila u one duguljaste vaze. Kadifice radi šarma, a mentu za mohito koje ću na ljeto pripremati - ja sam mrav, a ne cvrčak i na sve važno u životu mislim na vrijeme, a ljetni kokteli spadaju u tu kategoriju.

Play logo
Image

Kolumna jedne singl žene: Bivši frajeri u doba korone i ostale 'nečiste sile'

Gledam mladog, zgodog dostavljača. Često je tu. Očito se netko od susjeda navukao na online kupovinu i zahvalna sam mu... Ili je možda riječ o nekoj susjedi koja je odlučila češće peglat karticu kada je vidjela kakav joj bombončić dostavlja pakete. Slažem se s njom, vrijedi svake kune…

Kao što vidite, odlučila sam se za opciju B (ustvari, iskreno bi bilo reći da sam nadošla na opciju B nakon određenog perioda mazohizma i 'jahanja' po opciji A, neprospavanih noći, izgubljenih kilograma i živaca). Ne želim više niti jedan svoj kilogram istopiti zbog frajera, čak ni one koji su viška pa mi od pupka rade bezdan, a od bedara bazu koju nitko ne može prevrnuti kada sjedim.

Zaista nema smisla liti suze, dehidrirati kožu i stvarati sama sebi bore i glavobolje kad mogu uživati u svemu što ovaj trenutak nosi, a on je lišen kvocanja zbog neopranog suđa i prepečenih jaja na oko, ljubomore, promjena raspoloženja, obostranih sumnji, mrmljanja kroz zube, sportskih programa, zaležanog kauča i lošeg seksa. Radije idem kupiti nešto onlajn. Nego što, nego sam sretna solo!

Play logo

Stavovi i metode izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i nužno ne izražavaju stav redakcije žena.hr

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.