Neprijatelj u čaši

Sabotiraju vitku liniju: Ovi su kokteli najgori za salo oko struka

Ljeti uživaš u koktelima, no želiš li se riješiti sala na kritičnom mjestu, izbjegavaj ovih nekoliko. Obiluju kalorijama, šećerom i masnoćama

pexels-engin-akyurt-2531184.jpg
Foto: Pexels

Sanjaš o figuri pješčanog sata, no već godinama nosiš bačvicu oko struka. Koja god žena kaže da je lako dotjerati liniju, osobito nakon trudnoće ili više njih ili je sretnica s dobrom genetikom ili persona čelične discipline.

Većina nas sa svojim šlaufčićima pliva u bazenu između ove dvije skupine. Umijeće je ne pojesti više, no što ti treba, osobito ako si mama koja ne baca hranu, već poput usisavača skuplja ostatke za svojim klincima. Naravno, to ne bilježiš u dnevnik prehrane, baš kao što nećeš upisati ni piće kojim ćeš opustiti živce u kasnim večernjim satima ili rijetkim trenucima kada pronađeš vremena izaći s prijateljicama.

Image
Abdominalna masnoća

Uz ove metode sigurno ćeš istopiti salo oko struka - vjeruj nam!

Image
Foto: Pexels

Tada ćete naručivati koktele i raspametiti se. I to je sasvim u redu. No, želiš li se konačno uhvatiti ukoštac s kilogramima i riješiti abdominalnog sala koji krije tvoju zanosnu figuru, kreni upravo od alkoholnih pića. Sva debljaju i to tamo gdje bi htjela biti najuža - u struku. Ipak, neka poput crnog i bijelog vina nisu baš toliki saboteri mršavljenja i možeš si ih priuštiti s vremena na vrijeme, no ima onih koji obiluju kalorijama toliko da mogu zamijeniti obilniji obrok. U nastavku ti otkrivamo koja su alkoholna pića najgora za tvoju liniju. Da budemo preciznije, koji su to kokteli koje bi trebala strogo dozirati ili još bolje, zaboraviti na njih.

White Russian

Liker od kave, votka i vrhnje sastojci su ovog kremastog koktela koji će očarati svako nepce. Čisto sumnjamo da bi mu to pošlo za rukom da ne sadrži čak 568 kalorija po čaši. S Rusima oprezno.

Pina Colada

Pina colada asocira na tropske plaže i godišnji odmor iz snova. No, do figure iz snova kakvu ponosno šetaš po pješčanoj plaži dok maštajući uživaš u egzotičnom raju nećeš doći na krilima ovog slatkog, ljetnog koktela koji sadrži sok od ananasa, kremu od kokosa ili slatkog vrhnja i rum. Piće koje obiluje masnoćama i šećerima sadrži respektabilnih 526 kalorija.

Martini od čokolade

Ovaj koktel mogao bi biti savršeni desert isto takve večere, no ti radije naruči espresso, a zasladi se pogledom na lijepog konobara. Čokoladni martini sadrži čokoladni liker, votku i čokoladni sirup, ponekad i šlag. Ovaj slatki užitak teži 418 kalorija.

Mai Tai

Mai Tai popularno je egzotično ljetno piće koje će podići svaki tulum, ali i probušiti još jednu rupicu na tvom remenu. Sadrži bijeli rum, tamni rum, Curacao liker, sirup od amarene , šećerni sirup i sok od limete. Prevedeno u kalorijama, Mai Tai ih broji 306.