
Zapečeni njoki s umakom bolonjez - jelo za cijelu obitelj

Bolonjez (bolognese) umak obožava cijela obitelj, najčešće se radi i o najdražem jelu većine mališana. Stoga je uvijek dobro naučiti pripremati još neke obroke s ovim omiljenim umakom.
Bolonjez (bolognese) umak je jelo koje možeš lako pripremiti unaprijed i zamrznuti. Isti je slučaj i s njokima koji čekaju u zamrzivaču. Osiguraj se da imaš oboje pri ruci i u samo nekoliko minuta pripremit ćeš izvrsno jelo za cijelu obitelj, piše Okusno.je.
Sastojci:
bolognese umak
500 g svježih ili smrznutih njoka
150 g ribanog cheddara ili mozzarelle (ili neki drugi sir koji se dobro topi)
Priprema:
Pećnicu zagrijemo na 200 stupnjeva Celzijusa. Pripremimo lim za pečenje veličine otprilike 25 x 20 centimetara.
Ako je bolonjez umak smrznut, potrebno ga je odlediti. Najbolje ga je ostaviti u hladnjaku preko noći. Stavi se u veću tavu i zagrije do vrenja.
U umak dodamo njoke. Lagano promiješamo i poklopljeno kuhamo 5 do 8 minuta (za svježe njoke) ili dok ne postanu mekani (za smrznute njoke).
Umak s njokima prebacimo u lim za pečenje te pospemo ribanim sirom po vrhu. Pečemo 10 do 15 minuta u zagrijanoj pećnici dok se sir ne zapeče, a umak lagano vrije.
Pripremljeno jelo se može poslužiti uz salatu. Dobar tek!
POGLEDAJ VIDEO: RECEPT ZA TORTU BEZ PEČENJA


Najbolji recepti za domaći sladoled od pistacija - od klasične verzije do veganske verzije

Stradivarius oduševljava ljetnom kolekcijom sandala i natikača - donosimo favorite
