Gastro
Odmori se od mesa

Tko bi im odolio? Jednostavan recept za ukusne polpete od krumpira

Tko bi im odolio? Jednostavan recept za ukusne polpete od krumpira
Tražiš li neki lagani, hranjivi, ukusni i brzi ručak, pripremi polpete od krumpira. Imamo provjereni recept

Polpete od krumpira savršen su izbor za rani subotnji ručak ili kasni doručak, a slične su švicarskom specijalietu roesti. Gotove su u 15-ak minuta, zasitit će te, a neće ti teško pasti na želudac. Pritom će tvom organizmu pružiti maleni predah od mesa.

Uz njih serviraj salatu po želji - zelenu, rajčice, onu od pečene parike ili pak, nama osobno najbolji izbor uz polpete od krumpira - satricu - bosansku ukusnu salatu od mladog luka, kiselog vrhnja i svježeg ili krem sira. U nastavku ti donosimo provjereni recept za polpete od krumpira.

Sastojci za polpete od krumpira za dvije osobe:

4 krumpira srednje veličine

1 jaje

1 mala glavica luka (po želji)

soli papar

ulje

žlica do dvije brašna

Postupak

Oguli krumpir i izribaj ga na ribež, ocijedi kroz šake od viška vode, dodaj mu jaje, sitno narezani luk (ako se odlučiš za njega), brašna po potrebi (oko žlicu - dvije) kako bi povezalo sastojke te sol i papar. Krumpir voli papar pa ga slobodno u smjesu dodaj malo više.

Zagrij ulje, smanji vatru i žlicom stavljaj smjesu u tavu, oblikujući krugove. Nakon što smjesu staviš na tavu, lagano ju pritisni stražnjom stranom žlice, kako bi se ravnomjerno ispekla.

Kada dobiju zlatnu boju, polpete okreni i peci dok i s te strane ne pozlate pa ih prebaci na tanjur koji si obložila papirnatim ručnikom kako bi upio višak ulja iz polpeta. Polpete od krumpira gotove su vrlo brzo, a ukusne su i hladne.