Polpete od tune jedan su od naših najdražih načina kako iskoristiti tunu u konzervi. Osim toga - zdrave su, pune proteina, brzo i jednostavno se pripremaju i ono najvažnije, ukusne su.
Možeš ih poslužiti na nekoliko načina: kao predjelo, kao prilog ili kao zasebno jelo za ručak ili večeru, u pecivu kao burger, uz salatu i umak ili neki drugi prilog po izboru, poput batata ili krumpira. Budući da im se rado vraćamo, danas s tobom dijelimo i jedan od naših omiljenih recepata za hrskave polpete od tune koje ama baš uvijek uspiju.
Polpete od tune
Sastojci:
- 220 g tune (2 konzerve tune po izboru, mi koristimo onu u salamuri jer je zdravija)
- 1 režanj češnjaka
- 1-2 žličice chilija u prahu (ako voliš pikantno)
- 2 jaja
- 1 žličica senfa
- 1 žlica limunovog soka
- 100 g zobenih pahuljica
- 100 g grčkog jogurta
- sol, papar, maslinovo ulje po potrebi
Priprema:
1. Tunu ocijedi, dodaj jaja, usitnjeni češnjak, začine, senf, limunov sok i grčki jogurt.
2. Sve dobro promiješaj i na kraju dodaj zobene pahuljice te pusti smjesu neka odstoji par minuta kako bi se sve povezalo.
3. Na srednje jakoj vatri zagrij tavu i dodaj par kapi maslinovog ulja, stavi žlicu smjese na tavu i zatim ju stiskanjem oblikuj u polpete. Peci oko dvije minute s jedne i dvije minute s druge strane.