Gastro
Gastro

Obožavamo polpete od tune, a imamo i odličan recept

Obožavamo polpete od tune, a imamo i odličan recept
Zdrave, brze i ukusne - polpetama od tune uvijek se rado vraćamo

Polpete od tune jedan su od naših najdražih načina kako iskoristiti tunu u konzervi. Osim toga - zdrave su, pune proteina, brzo i jednostavno se pripremaju i ono najvažnije, ukusne su Možeš ih poslužiti na nekoliko načina: kao predjelo, kao prilog ili kao zasebno jelo za ručak ili večeru, u pecivu kao burger, uz salatu i umak ili neki drugi prilog po izboru, poput batata ili krumpira.  Budući da im se rado vraćamo, danas s tobom dijelimo i jedan od naših omiljenih recepata za hrskave polpete od tune koje ama baš uvijek uspiju. 

Recept: Tunjevina s češnjakom i čilijem

Recept: Popečci lososa u umaku s krastavcima

Polpete od tune

Sastojci:

220 g tune (2 konzerve tune po izboru, mi koristimo onu u salamuri jer je zdravija)

1 režanj češnjaka

1-2 žličice chilija u prahu (ako voliš pikantno)

2 jaja

1 žličica senfa

1 žlica limunovog soka

100 g zobenih pahuljica

100 g grčkog jogurta

sol, papar, maslinovo ulje po potrebi

Priprema: 1. Tunu ocijedi, dodaj jaja, usitnjeni češnjak, začine, senf, limunov sok i grčki jogurt. 2. Sve dobro promiješaj i na kraju dodaj zobene pahuljice te pusti smjesu neka odstoji par minuta kako bi se sve povezalo.  3. Na srednje jakoj vatri zagrij tavu i dodaj par kapi maslinovog ulja, stavi žlicu smjese na tavu i zatim ju stiskanjem oblikuj u polpete. Peci oko dvije minute s jedne i dvije minute s druge strane.