Ovog je tjedna na RTL-u s emitiranjem počeo novi show 'Hell's Kitchen Hrvatska'. Svaku je epizodu moguće pogledati dan ranije na platformi Voyo. Čak 18 se kandidata marljivo bori za pobjedu, a sve pod budnim okom chefa kuhinje, Toma Gretića, kao i sous chefova Ivana Vrbanca te Ivane Bekavac, koja je preuzela mentorstvo za crveni tim.
Ivana je 31-godišnja Zagrepčanka koja je svoje umijeće "ispekla" i u SAD-u, na prestižnoj akademiji Culinary Institute of America u New Yorku, a po povratku u Hrvatsku odlučila je pokrenuti projekt vezan uz comfort food. Jedan od comfort food obroka je i mirisna domaća juha od bundeve koju Ivana najviše voli pripremati kad je kod kuće. Recept je vrlo jednostavan, a odlično grije tijelo i dušu tijekom hladnih dana.
Juha od bundeve
Sastojci
- 1 bundeva
- Sol
- 1 dl suncokretovog ulja
- bučine sjemenke po želji
- bučino ulje po želji
Priprema
Narezati bundevu, dodati ulja i soli. Ispeći bundevu u pećnici na 200 stupnjeva, oko 45 minuta. U blenderu izmiksati bundevu u kremu te dodati vode do željene gustoće. Servirati s bučinim sjemenkama i bučinim uljem.