HELL'S KITCHEN SHOW

Grije tijelo i dušu: Omiljena domaća juha od bundeve Ivane Bekavac

Show 'Hell's Kitchen Hrvatska' sve je uzbudljiviji, a pred kandidate se postavljaju sve teži izazovi. Srećom, pomaže im iskusna sous chef Ivana Bekavac. Željele smo znati što Ivana najradije kuha doma za ručak kad poželi pojesti nešto 'na žlicu'

HK-chef&sous-chef-74.jpg
Foto: RTL

Ovog je tjedna na RTL-u s emitiranjem počeo novi show 'Hell's Kitchen Hrvatska'. Svaku je epizodu moguće pogledati dan ranije na platformi Voyo. Čak 18 se kandidata marljivo bori za pobjedu, a sve pod budnim okom chefa kuhinje, Toma Gretića, kao i sous chefova Ivana Vrbanca te Ivane Bekavac, koja je preuzela mentorstvo za crveni tim.

Ivana je 31-godišnja Zagrepčanka koja je svoje umijeće "ispekla" i u SAD-u, na prestižnoj akademiji Culinary Institute of America u New Yorku, a po povratku u Hrvatsku odlučila je pokrenuti projekt vezan uz comfort food. Jedan od comfort food obroka je i mirisna domaća juha od bundeve koju Ivana najviše voli pripremati kad je kod kuće. Recept je vrlo jednostavan, a odlično grije tijelo i dušu tijekom hladnih dana.

Juha od bundeve

Sastojci

  • 1 bundeva
  • Sol
  • 1 dl suncokretovog ulja
  • bučine sjemenke po želji
  • bučino ulje po želji

Priprema

Narezati bundevu, dodati ulja i soli. Ispeći bundevu u pećnici na 200 stupnjeva, oko 45 minuta. U blenderu izmiksati bundevu u kremu te dodati vode do željene gustoće. Servirati s bučinim sjemenkama i bučinim uljem.

Image
HELL'S KITCHEN SHOW

Male tajne velikih majstora: Ivan Vrbanec otkriva trikove za još bolja jela s tjesteninom