403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Ideja za desert

Rigojanči: Desert s ljubavnom pričom koji će te oduševiti

Rigojanči: Desert s ljubavnom pričom koji će te oduševiti
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Znaš li da ovaj kolač iza sebe ima ljubavnu priču? Ovaj prepoznatljivi riječki kolač toliko je jednostavan, a toliko ukusan da će oduševiti sve koji ga probaju

Rigojanči je dobio ime po jednoj slatkoj ljubavnoj priči između princeze Clare Ward i slavnog romskog violinista Janosa Riga.

Oni su se upoznali slučajno u jednom poznatom restoranu u Parizu, zaljubili su se te je ona postala pratnja njegovim putem kroz Europu gdje je svirao i tako zarađivao. Dok su boravili u Rijeci, naručili su kolač danas poznatog naziva „Rigojanči“ gdje je on rekao Clare; "Probaj, taman je poput moje kože, mekan poput tvoje duše, a sladak kao naša ljubav".

Rigojanči

Sastojci za biskvit:

5 jaja

100 g oštrog brašna

150 g šećera

25 g kakaa u prahu

2 žlice biljnog ulja

prstohvat soli

Priprema: Sve skupa izmiksati u glatku smjesu pa staviti peći u pećnicu na 180 stupnjeva, 30 minuta.

Sastojci za čokoladnu glazuru:

crna čokolada za kuhanje

maslac

Priprema: Otopiti crnu čokoladu (čokoladu za kuhanje) na maslacu. Crna čokolada mora imati sastav od barem 54% kakaa.

Sastojci za kremu:

Na 1 litru šlaga 400 g ribane crne čokolade (ili u komadićima) i 3 žlice prženih lješnjaka.

Ukrasiti po želji keksima, voćem ili nekom drugom dekoracijom. Dobar tek!

Slatke i slane recepte s okusima Kvarnera možeš pogledati u emisiji „Kuharice zavičaja“ na PLAY platformi. Kuharice zavičaja gastronomski je serijal tradicionalne hrvatske kuhinje sniman u raznim regijama. Kvarnerke, Samoborke, Poljičanke i Zagrepčanke pokazat će ti najbolje recepte iz njihovog kraja.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx