
Rigojanči: Desert s ljubavnom pričom koji će te oduševiti

Rigojanči je dobio ime po jednoj slatkoj ljubavnoj priči između princeze Clare Ward i slavnog romskog violinista Janosa Riga.
Oni su se upoznali slučajno u jednom poznatom restoranu u Parizu, zaljubili su se te je ona postala pratnja njegovim putem kroz Europu gdje je svirao i tako zarađivao. Dok su boravili u Rijeci, naručili su kolač danas poznatog naziva „Rigojanči“ gdje je on rekao Clare;
Rigojanči
Sastojci za biskvit:
5 jaja
100 g oštrog brašna
150 g šećera
25 g kakaa u prahu
2 žlice biljnog ulja
prstohvat soli
Priprema:
Sastojci za čokoladnu glazuru:
crna čokolada za kuhanje
maslac
Priprema
Sastojci za kremu:
Na 1 litru šlaga 400 g ribane crne čokolade (ili u komadićima) i 3 žlice prženih lješnjaka.
Slatke i slane recepte s okusima Kvarnera možeš pogledati u emisiji „Kuharice zavičaja“ na PLAY platformi. Kuharice zavičaja gastronomski je serijal tradicionalne hrvatske kuhinje sniman u raznim regijama. Kvarnerke, Samoborke, Poljičanke i Zagrepčanke pokazat će ti najbolje recepte iz njihovog kraja.


Mentalni trening: Kako križaljke i igre za mozak čuvaju kognitivno zdravlje

Brzi i ukusni recepti za tjesteninu s umakom od rajčice
