Mediteranska tuna salata bez majoneze
Prava eksplozija mediteranskih okusa u laganoj varijanti bez majoneze, savršena za tople dane.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 2 konzerve tune u maslinovom ulju (ocijeđene, ulje možeš djelomično sačuvati)
- 1/2 šalice kuhanog slanutka
- 1/4 šalice crnih maslina (nasjeckanih)
- 2 žlice kapara
- 1/4 šalice sušenih rajčica iz ulja (nasjeckanih)
- 1/4 crvenog luka (tanko narezanog)
- 2 žlice svježeg limunovog soka
- 1 žlica maslinovog ulja (ili sačuvanog ulja iz tune)
- svježi bosiljak ili peršin
- sol i papar
Priprema: U zdjeli pomiješaj ocijeđenu tunu, slanutak, masline, kapare, sušene rajčice i luk. U maloj posudici umuti limunov sok, maslinovo ulje, sol i papar. Prelij dresing preko salate, dodaj nasjeckano svježe začinsko bilje i lagano promiješaj. Posluži odmah ili ostavi da se okusi prožmu pola sata u hladnjaku.

Foto: Unsplash