
Recept za kremastu zapečenu tjesteninu s tunom i sirom

Zapečena tjestenina s tunom, rajčicom i kukuruzom pravo su otkriće za sve ljubitelje brzih i ukusnih jela. Ovaj recept spaja jednostavne sastojke u jednu ukusnu i hranjivu kombinaciju, idealnu za obiteljsku večeru ili brzi obrok kada nemaš puno vremena za kuhanje. Uz samo nekoliko koraka i 10 minuta pečenja, uživat ćeš u savršeno zapečenoj kombinaciji sočne tjestenine, svježeg povrća, tunjevine i rastopljenog sira. Posluži uz svježu salatu za potpunu uživanciju!
Sastojci:
400 g spiralne tjestenine
2 žlice ulja (od tune)
1 glavica luka
3 žlice pasirane rajčice
400 g rajčice iz konzerve
150 g kukuruza iz konzerve
230 g tune u ulju
pola žličice soli
160 g naribanog sira (edam, gouda, mozzarella)
Priprema:
Pećnicu zagrij na 220 °C. Oguli luk i sitno ga nasjeckaj. Kukuruz iz konzerve ocijedi, dobro isperi pod hladnom vodom i ocijedi. Tunu iz konzerve raskomadaj vilicom, a zatim je dobro ocijedi kako bi uklonila višak ulja, koje možeš pohraniti za kasniju upotrebu.
Na srednje jakoj vatri zagrij 2 žlice sačuvanog ulja u velikoj tavi. Dodaj nasjeckani luk i prži ga 5 minuta dok ne omekša. Zatim dodaj pasiranu rajčicu i komadiće rajčice iz konzerve. Dobro promiješaj, posoli po ukusu i pusti da umak lagano kuha nekoliko minuta.
U velikom loncu zakuhaj vodu za tjesteninu. Kad voda zavrije, dodaj sol, a zatim ubaci tjesteninu. Kuhaj ju prema uputama na pakiranju dok ne postane al dente.
Kuhanu tjesteninu ocijedi i dodaj u tavu s umakom. Dodaj komadiće tune i kukuruz, sve dobro promiješaj i premjesti u duboku vatrostalnu posudu.Po vrhu pospi naribanim sirom.
Stavi jelo u prethodno zagrijanu pećnicu i peci 5 do 10 minuta, dok se sir ne rastopi i lijepo zapeče do zlatno smeđe boje.
Posluži vruće uz veliku zdjelu svježe salate i uživaj u ovom jednostavnom, a ukusnom jelu, piše Okusno.je.

Boss obrva je stigao: Kallos je lansirao BROW BOSS HYBRID – revoluciju u oblikovanju obrva

Nevidljivi SPF stickovi: Nova generacija zaštite od sunca bez bijelog traga

Najbolji recepti za domaći sladoled od pistacija - od klasične verzije do veganske verzije
