Recepti
BRZO I JEDNOSTAVNO

Recept za kremastu zapečenu tjesteninu s tunom i sirom

Recept za kremastu zapečenu tjesteninu s tunom i sirom
Ovo jelo je idealno kad nemaš ideju što kuhati, a njegova jednostavna priprema i bogat okus potaknut će te da ga radiš češće

Zapečena tjestenina s tunom, rajčicom i kukuruzom pravo su otkriće za sve ljubitelje brzih i ukusnih jela. Ovaj recept spaja jednostavne sastojke u jednu ukusnu i hranjivu kombinaciju, idealnu za obiteljsku večeru ili brzi obrok kada nemaš puno vremena za kuhanje. Uz samo nekoliko koraka i 10 minuta pečenja, uživat ćeš u savršeno zapečenoj kombinaciji sočne tjestenine, svježeg povrća, tunjevine i rastopljenog sira. Posluži uz svježu salatu za potpunu uživanciju!

Sastojci:

400 g spiralne tjestenine

2 žlice ulja (od tune)

1 glavica luka

3 žlice pasirane rajčice

400 g rajčice iz konzerve

150 g kukuruza iz konzerve

230 g tune u ulju

pola žličice soli

160 g naribanog sira (edam, gouda, mozzarella)

Priprema:

Pećnicu zagrij na 220 °C. Oguli luk i sitno ga nasjeckaj. Kukuruz iz konzerve ocijedi, dobro isperi pod hladnom vodom i ocijedi. Tunu iz konzerve raskomadaj vilicom, a zatim je dobro ocijedi kako bi uklonila višak ulja, koje možeš pohraniti za kasniju upotrebu.

Na srednje jakoj vatri zagrij 2 žlice sačuvanog ulja u velikoj tavi. Dodaj nasjeckani luk i prži ga 5 minuta dok ne omekša. Zatim dodaj pasiranu rajčicu i komadiće rajčice iz konzerve. Dobro promiješaj, posoli po ukusu i pusti da umak lagano kuha nekoliko minuta.

U velikom loncu zakuhaj vodu za tjesteninu. Kad voda zavrije, dodaj sol, a zatim ubaci tjesteninu. Kuhaj ju prema uputama na pakiranju dok ne postane al dente.

Kuhanu tjesteninu ocijedi i dodaj u tavu s umakom. Dodaj komadiće tune i kukuruz, sve dobro promiješaj i premjesti u duboku vatrostalnu posudu.Po vrhu pospi naribanim sirom.

Stavi jelo u prethodno zagrijanu pećnicu i peci 5 do 10 minuta, dok se sir ne rastopi i lijepo zapeče do zlatno smeđe boje.

Posluži vruće uz veliku zdjelu svježe salate i uživaj u ovom jednostavnom, a ukusnom jelu, piše Okusno.je.