SOČNO I SEZONSKI

Vrijeme je za kolače s jagodama - donosimo 5 odličnih recepata

Proljeće donosi svježinu i mirise, a jagode su svakako jedan od njegovih najslađih darova — u nastavku donosimo najukusnije recepte za kolače s jagodama

jagode
Foto: Shutterstock

Brzi cheesecake s jagodama bez pečenja

Za sve ljubitelje cheesecakea koji nemaju vremena (ili volje) za pečenje, ovo je idealan recept. Kremasta tekstura sira savršeno se spaja sa svježinom jagoda, a podloga od keksa daje hrskavost. Gotov je za čas, a hlađenje je jedini "posao" koji treba odraditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

Za podlogu:

  • 150 g mljevenih keksa s maslacom
  • 75 g otopljenog maslaca
  • 1 žlica šećera (po želji)

Za kremu:

  • 400 g krem sira (sobne temperature)
  • 200 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 80 g šećera u prahu (ili po ukusu)
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • Sok od pola limuna (po želji, za svježinu)
  • 300 g svježih jagoda + dodatno za ukras

Priprema:

Prvo pripremi podlogu. Pomiješaj mljevene kekse s otopljenim maslacem (i šećerom, ako koristiš). Smjesu utisni na dno kalupa za tortu s odvojivim obručem (promjera cca 20-22 cm). Stavi kalup u hladnjak dok pripremaš kremu. Za kremu, mikserom čvrsto umuti slatko vrhnje. U drugoj posudi mikserom izradi krem sir sa šećerom u prahu i vanilin šećerom dok ne postane glatko. Po želji dodaj sok od limuna. Lagano špatulom umiješaj tučeno slatko vrhnje u smjesu od sira. Jagode (300 g) operi, očisti i nareži na manje komadiće. Narezane jagode nježno umiješaj u kremu. Izvadi kalup iz hladnjaka i rasporedi kremu preko podloge od keksa. Poravnaj vrh. Vrati cheesecake u hladnjak na najmanje 3-4 sata (idealno preko noći) da se dobro stisne. Prije posluživanja, pažljivo skini obruč kalupa. Ukrasi vrh svježim jagodama po želji.

Image
FINO I ZDRAVO

Imamo sjajne recepte za domaća peciva i kruh od zobenog brašna

Tekst se nastavlja ispod oglasa
5/5