
Imamo recept za jabuke u šlafroku koji će zamirisati cijelu kuhinju!

Jabuke su osnovni sastojak brojnih jednostavnih deserata, a ima li išta jednostavnije od jabuka u šlafroku? Ovaj tradicionalni njemački kolač, zvan i apfelküchle, zapravo su kriške jabuke u ogrtaču od tijesta. U slučaju da ne znaš, šlafrok je njemački izraz za kućni ogrtač odnosno mantil, a domaće kuharice kad su radile ovu slasticu počele su ih zvati "jabuke u šlafroku".
Jabuke u šlafroku recept
Ova slastica je savršena za ako imaš hrpetinu jabuka s kojima ne znaš što bi napravila. Većina kolača s jabukama traži da ih naribaš, što uzima puno vremena. No Jabuke u šlafroku zaista ne mogu biti lakši desert. Super su i za pripremu ako imaš djece - priprema ovih kolutića je super jednostavna. Ako znaš napraviti smjesu za palačinke, znat ćeš i jabuke za šlafrokom.
Jabuke u šlafroku sastojci:
2 velike jabuke (najbolje kiselkaste, npr. Granny Smith)
150 g glatkog brašna
1 žlica šećera
1 prstohvat soli
200 ml mlijeka
1 jaje
½ žličice cimeta (opcionalno)
1 žličica praška za pecivo
Malo soka od limuna (za jabuke)
Ulje za prženje
Javuke u šlafroku priprema:
Jabuke oguli, očisti od koštica i nareži na kolutove debljine oko ½ cm. Lagano ih pokapaj limunovim sokom da ne potamne.
U zdjeli pomiješaj brašno, šećer, sol, cimet i prašak za pecivo. Dodaj jaje i mlijeko pa sve dobro izmiješaj dok ne dobiješ glatko tijesto (malo gušće od tijesta za palačinke).
U dubljoj tavi zagrij dovoljno ulja na srednje jakoj vatri. Svaku krišku jabuke umočiti u tijesto i pažljivo stavljaj u vruće ulje. Peci 2–3 minute sa svake strane dok ne postanu zlatnosmeđe.
Pečene jabuke stavi na papirnate ubruse da upiju višak ulja, zatim ih pospi šećerom u prahu i cimetom po želji.
Najbolje su tople, uz kuglicu sladoleda od vanilije ili umak od vanilije!

Prepoznajete li ga? Pogledajte kako danas izgleda zvijezda serije Inspektor Rex

Dosadilo vam je klasično vezanje bikinija, donosimo 5 ideja koje će uljepšati svaki outfit za plažu

Od balerinki do salonki: Najbolje cipele s ljetnih sniženja
