Recepti
KREMASTA I SOČNA

Bez pečenja - imamo recept za savršenu Nutella tortu

Bez pečenja - imamo recept za savršenu Nutella tortu
Ako voliš kokos ili lješnjake, tortu možeš posuti s kokosovim pahuljicama ili prženim lješnjacima za dodatni okus i dekoraciju

Ako voliš brze i jednostavne deserte, ova Nutellina torta je pravi izbor za tebe. Ne zahtijeva pečenje, a njezin bogat okus čokolade i kreme sigurno će zadovoljiti i najzahtjevnije sladokusce.

Za pripremu ove torte bit će ti potrebne samo osnovne namirnice, a većina vremena otići će na hlađenje. Uživaj u ovom jednostavnom receptu koji će te osvojiti svojom kremoznošću i savršenim slojevima okusa. Jedino što ti je potrebno jest malo prostora u hladnjaku. Ako slučajno nemaš Nutellu, možeš koristiti i neki drugi čokoladni namaz, a umjesto krem sira možeš koristiti mascarpone.

Sastojci:

Podloga od keksa– 250 grama mljevenih Plazma keksića– 70 grama maslaca– 50 mililitara voćnog soka (breskve, marelice ili mješano voće)– 30 grama kakaa u prahu

Krema– 500 grama kremnog sira (ili mascarpone)– 80 grama šećera– 200 grama Nutelle– 0,5 litre slatkog vrhnja

Ganache krema– 150 grama lješnjak čokolade (ili mliječne čokolade)– 150 mililitara slatkog vrhnja

Priprema:

Pomiješaj mljevene kekse, kakao u prahu i otopljeni maslac. Polako dodaj voćni sok, pazeći da smjesa ne bude prerijetka. Smjesu stavi u kalup za tortu (promjera 24 cm), prethodno obložen papirom za pečenje. Ravnomjerno pritisni smjesu na dno kalupa i stavi u hladnjak na 30 minuta kako bi se stisnula.

U međuvremenu, zagrij Nutellu na pari. U posebnoj posudi pomiješaj krem sir (ili mascarpone) i šećer. Tu smjesu podijeli na dva jednaka dijela. Istuci slatko vrhnje i pomiješaj polovicu smjese s kremom od sira, dok drugu polovicu pomiješaj s tekućom (ali ne vrućom) Nutellom.

Na ohlađenu keks podlogu prvo stavi bijelu kremu, a zatim dodaj Nutellinu kremu. Stavi tortu u hladnjak na barem sat vremena.

Za ganache, rastopi čokoladu na pari zajedno sa slatkim vrhnjem. Lagano miješaj dok ne dobiješ glatku smjesu, a zatim prelij ganache preko Nutelline kreme.

Stavi tortu u hladnjak još neko vrijeme da se sve dobro ohladi, a zatim ukloni obruč kalupa i uživaj u ovoj jednostavnoj i sočnoj torti.

Savjet za dekoraciju: Pospi ganache koji se još nije potpuno stvrdnuo s nasjeckanim prženim lješnjacima. Ako voliš kokos, tortu možeš posuti s kokosovim pahuljicama za dodatni okus i dekoraciju, piše Okusno.je.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx