KREMASTA I SOČNA

Bez pečenja - imamo recept za savršenu Nutella tortu

Ako voliš kokos ili lješnjake, tortu možeš posuti s kokosovim pahuljicama ili prženim lješnjacima za dodatni okus i dekoraciju

shutterstock_1357077524.jpg
Foto: Shutterstock

Ako voliš brze i jednostavne deserte, ova Nutellina torta je pravi izbor za tebe. Ne zahtijeva pečenje, a njezin bogat okus čokolade i kreme sigurno će zadovoljiti i najzahtjevnije sladokusce.

Za pripremu ove torte bit će ti potrebne samo osnovne namirnice, a većina vremena otići će na hlađenje. Uživaj u ovom jednostavnom receptu koji će te osvojiti svojom kremoznošću i savršenim slojevima okusa. Jedino što ti je potrebno jest malo prostora u hladnjaku. Ako slučajno nemaš Nutellu, možeš koristiti i neki drugi čokoladni namaz, a umjesto krem sira možeš koristiti mascarpone.

Sastojci:

Podloga od keksa
– 250 grama mljevenih Plazma keksića
– 70 grama maslaca
– 50 mililitara voćnog soka (breskve, marelice ili mješano voće)
– 30 grama kakaa u prahu

Krema
– 500 grama kremnog sira (ili mascarpone)
– 80 grama šećera
– 200 grama Nutelle
– 0,5 litre slatkog vrhnja

Ganache krema
– 150 grama lješnjak čokolade (ili mliječne čokolade)
– 150 mililitara slatkog vrhnja

Priprema:

  • Pomiješaj mljevene kekse, kakao u prahu i otopljeni maslac. Polako dodaj voćni sok, pazeći da smjesa ne bude prerijetka. Smjesu stavi u kalup za tortu (promjera 24 cm), prethodno obložen papirom za pečenje. Ravnomjerno pritisni smjesu na dno kalupa i stavi u hladnjak na 30 minuta kako bi se stisnula.
  • U međuvremenu, zagrij Nutellu na pari. U posebnoj posudi pomiješaj krem sir (ili mascarpone) i šećer. Tu smjesu podijeli na dva jednaka dijela. Istuci slatko vrhnje i pomiješaj polovicu smjese s kremom od sira, dok drugu polovicu pomiješaj s tekućom (ali ne vrućom) Nutellom.
  • Na ohlađenu keks podlogu prvo stavi bijelu kremu, a zatim dodaj Nutellinu kremu. Stavi tortu u hladnjak na barem sat vremena.
  • Za ganache, rastopi čokoladu na pari zajedno sa slatkim vrhnjem. Lagano miješaj dok ne dobiješ glatku smjesu, a zatim prelij ganache preko Nutelline kreme.
  • Stavi tortu u hladnjak još neko vrijeme da se sve dobro ohladi, a zatim ukloni obruč kalupa i uživaj u ovoj jednostavnoj i sočnoj torti.
  • Savjet za dekoraciju: Pospi ganache koji se još nije potpuno stvrdnuo s nasjeckanim prženim lješnjacima. Ako voliš kokos, tortu možeš posuti s kokosovim pahuljicama za dodatni okus i dekoraciju, piše Okusno.je.

Image
GOTOVA U 15 MINUTA

Samo dva sastojka - Torta od čokolade i jabuka bez pečenja