Sezona jagoda konačno je počela, pa tako ponovno možemo uživati u ovom slatkom voću neodoljivog okusa i izgleda. Unatoč mnogim bojaznima zbog pandemije korona virusa, dućani su se dobro opskrbili slatkim jagodama, a i OPG-ovi su se organizirali te dostavljaju ove slatke bobice na kućne pragove.
S obzirom na to da trenutno niti jedno voće po primamljivosti ne može konkurirati slatkim domaćim jagodama, uvrstila sam ih u svoj jelovnik na sto različitih načina, a pronašla sam i odličan recept za biskvitnu tortu od jagoda koja je gotova u samo pola sata. Ovaj je recept vrlo brz, jeftin i ukusan, pa sam sigurna da ćeš ga raditi više puta nakon što ga jednom isprobaš.
Biskvitna torta od jagoda
Sastojci:
- 500 g jagoda
- 20 dkg brašna
- 15 dkg šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 prašak za pecivo
- 3 jaja
- korica limuna
Priprema:
U posudi miksaj jaja, šećer i vanilin šećer. Postupno dodaj brašno pomiješano sa praškom za pecivo i koricu limuna te dobro sjedini. Jagode nareži na kockice i lagano ih kuhačom umiješaj u tijesto. Izlij smjesu u pleh koji si prethodno obložila pek papirom. Stavi peći na 170 stupnjeva oko 30 minuta. Kolač po želji ukrasi jagodama, šlagom ili drugim bobičastim voćem.
+ odlična je kombinacija ako se u ovaj kolač doda i šećer s okusom limuna te malo limunovog soka. Svježina će jače doći do izražaja, a jagode će se i dalje lijepo osjetiti u okusu kolača.