Ova neodoljiva torta od jagoda gotova u samo pola sata oduševit će te i izgledom i okusom

Mirisne jagodice, mnogima omiljeno bobičasto voće, napokon je preplavilo dućane i male štandove, pa tako naše ulice ponovno mirišu zavodljivim mirisom ovih crvenih bobica. Pronašla sam najjednostavniji recept za odličnu tortu od jagoda koja će zadovoljiti svačije nepce

Ova neodoljiva torta od jagoda gotova u samo pola sata oduševit će te i izgledom i okusom

Sezona jagoda konačno je počela, pa tako ponovno možemo uživati u ovom slatkom voću neodoljivog okusa i izgleda. Unatoč mnogim bojaznima zbog pandemije korona virusa, dućani su se dobro opskrbili slatkim jagodama, a i OPG-ovi su se organizirali te dostavljaju ove slatke bobice na kućne pragove.

Image

Brzi, zdravi i neodoljivi: Zobeni keksići s jabukama


S obzirom na to da trenutno niti jedno voće po primamljivosti ne može konkurirati slatkim domaćim jagodama, uvrstila sam ih u svoj jelovnik na sto različitih načina, a pronašla sam i odličan recept za biskvitnu tortu od jagoda koja je gotova u samo pola sata. Ovaj je recept vrlo brz, jeftin i ukusan, pa sam sigurna da ćeš ga raditi više puta nakon što ga jednom isprobaš.

Image



Biskvitna torta od jagoda

Sastojci:

  • 500 g jagoda
  • 20 dkg brašna
  • 15 dkg šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 jaja
  • korica limuna

Priprema:

U posudi miksaj jaja, šećer i vanilin šećer. Postupno dodaj brašno pomiješano sa praškom za pecivo i koricu limuna te dobro sjedini. Jagode nareži na kockice i lagano ih kuhačom umiješaj u tijesto. Izlij smjesu u pleh koji si prethodno obložila pek papirom. Stavi peći na 170 stupnjeva oko 30 minuta. Kolač po želji ukrasi jagodama, šlagom ili drugim bobičastim voćem.

+ odlična je kombinacija ako se u ovaj kolač doda i šećer s okusom limuna te malo limunovog soka. Svježina će jače doći do izražaja, a jagode će se i dalje lijepo osjetiti u okusu kolača.  

Image