
Recept za sočne kuglice od piletine iz pećnice koje će voljeti i najmlađi

Pileće mesne kuglice vrlo su sočne i ukusne, a što je još bolje, brzo se pripremaju, pa predstavljaju izvrsnu opciju za brzi ručak ili večeru. Jednostavno ih pečemo u pećnici, a što se tiče serviranja, možeš ih poslužiti uz kuhanu rižu i pire krumpir ili ih koristiti kao dodatak zdravim zdjelama. Ove sočne pileće kuglice iz pećnice savršen su izbor za brzi i ukusan obrok. Lako se pripremaju, a rezultat je hrskavi vanjski sloj i sočna unutrašnjost koja će oduševiti svakog ljubitelja pilećeg mesa.
Sastojci:
500 g mljevenog pilećeg mesa
1 veće jaje
25 g naribanog parmezana
40 g krušnih mrvica
1 žličica sušenog luka u prahu
pola žličice sušenog origana
sol i mljeveni papar
nekoliko grančica svježeg peršina
1-2 češnja češnjaka
30 g maslaca
1 žlica limunovog soka
Svježe začinsko bilje po izboru
1 prstohvat soli
Priprema:
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Veći lim za pečenje obloži papirom za pečenje. Peršin i češnjak za mesne kuglice sitno nasjeckaj.
U veću posudu stavi sastojke za mesne kuglice: mljeveno pileće meso, krušne mrvice, parmezan, suhe začine, nasjeckani peršin i češnjak, sol i razmućeno jaje. Sastojke dobro promiješaj čistim rukama ili kuhinjskom lopaticom kako bi se začini ravnomjerno rasporedili i stvorila jednolična smjesa.
Od pripremljene smjese, vlažnim rukama oblikuj manje kuglice koje odmah možeš staviti na pripremljeni lim. Između kuglica ostavi malo razmaka kako bi se ravnomjerno ispekle. Kuglice peci u prethodno zagrijanoj pećnici od 20 do 30 minuta. Važno je da se kuglice ispeku i iznutra.
Za vrijeme pečenja kuglica pripremi umak. Svježe začinsko bilje operi i dobro osuši, zatim ih sitno nasjeckaj. Češnjak oguli i sitno nasjeckaj.
U manjoj posudi rastopi maslac i limunov sok. Kuhaj na srednje jakoj vatri dok se maslac ne otopi, zatim dodaj nasjeckani češnjak. Povremeno promiješaj i kuhaj samo toliko da češnjak počne mirisati, a zatim makni s vatre i umiješaj začinsko bilje te prstohvat soli.
Pripremljenim umakom premaži ili prelij pileće kuglice oko 5 minuta prije nego što završi pečenje. Kada su kuglice gotove, posluži ih na tanjurima i posluži uz odabrane priloge, piše Okusno.je.

Tradicijski hrvatski nakit: Šibenski botuni su klasik koji će svaku kombinaciju učiniti posebnom

Najpoznatije slip haljine svih vremena – od 90-ih do danas

Mentalni trening: Kako križaljke i igre za mozak čuvaju kognitivno zdravlje
