KOMBINACIJA IZ SNOVA

Najbolji cheesecake s mrkvom kojeg se nećeš moći zasititi

Kombinacija sočnog biskvita od mrkve i poznatog okusa cheesecakea savršena je slastica za nadolazeće dane. Imamo trik kako do savršeno ukusnog cheesecakea

cheesecake
Foto: Shutterstock

Ovaj kolač je savršena kombinacija poznatih okusa, a nama najteže pada čekanje. Da, cheesecake zahtijeva dugo hlađenje i stajanje u hladnjaku, ali strpljenje se isplati kada napokon možete uroniti vilicu u komad ovog božanstvenog kolača. Prolazeći kroz svaki od tih neodoljivih slojeva, polako možeš uživati u svakom zalogaju. Za ovaj kolač treba ti malo više od sat vremena, a kolač će dovoljan za 12 osoba.

Sastojci za biskvit:

  • 225 g svježe naribane mrkve
  • 2 jaja
  • 120 g šećera
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 150 ml ulja
  • 160 g glatkog brašna
  • 6 g praška za pecivo
  • 1 žlica mljevenog cimeta
  • 1 žlica začina za medenjake (po želji)

Sastojci za kremu:

  • 600 g krem sira
  • 150 g kiselog vrhnja
  • 150 g šećera
  • 3 vrećice vanilin šećera
  • 3 jaja
  • 2 žlice glatkog brašna

Postupak:

  • Pećnicu zagrij na 170 stupnjeva Celzijusa. Kalup dimenzija 22 x 36 centimetara premaži maslacem.
  • Jaja i sve tri vrste šećera miksaj električnim mikserom dok ne dobiješ laganu, blijedožutu kremu. Dodaj ulje i dobro promiješaj da se jaja i ulje sjedine. Dodaj brašno pomiješano s praškom za pecivo, cimetom i začinima za medenjake, te sve zajedno dobro promiješaj. Na kraju lopaticom umiješaj naribanu mrkvu. Smjesu ostavi u posudi dok pripremaš kremu od sira.
  • Krem sir i kiselo vrhnje pomiješaj zajedno. Dodaj običan i vanilin šećer, jaja i brašno te sastojke promiješaj dok se ne sjedine u jednoličnu kremu.
  • U kalup ulij otprilike polovicu smjese za biskvit i ravnomjerno je rasporedi po cijeloj površini, zagladi vrh. Zatim, žlicom naizmjenično stavljaj hrpice preostale smjese za biskvit i kreme od sira. Redoslijed nije važan.
  • Kolač peci u zagrijanoj pećnici 50 minuta.
  • Pečeni kolač od mrkve sa sirom dobro ohladi prije posluživanja. Ohlađeni kolač pospi šećerom u prahu, nareži na komade i posluži, piše Okusno.je

Image
ČOKOLADNI UŽITAK

Recept za sočni čokoladni brownie bez brašna