Recepti
ČOKOLADNI UŽITAK

Recept za sočni čokoladni brownie bez brašna

Recept za sočni čokoladni brownie bez brašna
Ovi ukusni browniesi pripremaju se bez brašna, koristeći bademovo brašno kao zdravu alternativu. Savršeno su bogati čokoladom i idealni za sve koji žele uživati u desertu bez glutena

Ovaj recept je savršen za sve ljubitelje čokolade koji žele zdraviju alternativu tradicionalnim browniesima. Bez glutena i punog čokoladnog okusa, ovi browniesi sigurno će oduševiti sve sladokusce. Ova smjesa dovoljna je za 16 osoba, a pripremu ti treba samo 35 minuta!

Sastojci:

120 g kvalitetne tamne čokolade (70% kakaa)

80 g maslaca

0,25 žličice soli (po želji i manje)

130 g kokosovog šećera (možete koristiti i bijeli ili smeđi šećer)

1 žličica ekstrakta vanilije

2 jaja

70 g bademovog brašna

2 žlice kakaa u prahu

0,5 žličice praška za pecivo

Priprema:

Kvadratni kalup za brownie sa stranicom od 20 centimetara namaži maslacem i obloži papirom za pečenje, ostavi papir da malo viri iz kalupa kako bi se kolač lakše vadio kasnije. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva Celzija.

Čokoladu razlomi ili nareži na komadiće i stavi je zajedno s maslacem i soli u posudu otpornu na toplinu. Stavi posudu iznad lonca s vrućom vodom i lagano otapaj čokoladu i maslac, povremeno miješajući dok ne dobiješ glatku smjesu. Makni posudu s vatre i ostavi smjesu da se ohladi do mlakog.

U ohlađenu čokoladnu smjesu ručnom metlicom umiješaj ekstrakt vanilije, šećer i jaja, dobro miješajući nakon svakog dodavanja. Zatim umiješaj bademovo brašno, kakao u prahu i prašak za pecivo dok smjesa ne postane jednolična.

Ulij pripremljenu smjesu u kalup i lopaticom je ravnomjerno rasporedi po cijeloj površini. Peci brownies u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta, dok se površina ne zapeče, a unutrašnjost ostane sočna i malo vlažna.

Izvadi brownies iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi prije rezanja na komade. Poslužite i uživajte u sočnim čokoladnim brownijima piše Okusno.je