Ne bacaj!

Ostalo ti je piletine od ručka? Imamo tri recepta u kojima je možeš iskoristiti

Često nam nakon ručka ili večere ostane nešto mesa, posebno ako radimo pečeno pile. No, kako bi i to meso iskoristila, donosimo ti tri jednostavna recepta koja će ti u tome pomoći

piletina-recepti.jpg
Foto: Pexels

Postoji puno razloga zašto je piletina toliko omiljena među svima i zašto ju toliko volimo u svim obrocima. Ona je izvrstan izvor proteina, zasitna je i zdrava, a možeš ju pripremiti na razne načine i kao rezultat dobiti zdrav i hranjiv obrok. Upravo zato, piletina je postala namirnica broj jedan koja se nalazi u gotovo svačijem hladnjaku ili zamrzivaču.

Image

Imamo recept za katsu piletinu koju jedva čekamo napraviti kod kuće

Bilo da je tvoj hladnjak prepun sirove piletine koju tek moraš pripremiti ili ti je ostalo nešto piletine od ručka, postoji mnogo načina na koje možeš iskoristiti ostatke piletine i od nje napraviti jednostavan i raskošan obrok u svega nekoliko koraka.

Image
Foto: Pexels

A ako ti je ostalo piletine od ručka ili večere - ne traži dalje - jer u nastavku možeš pronaći tri jednostavna i ukusna recepta s ostacima piletine u svega nekoliko minuta.

Pileća juha s rezancima

Sastojci:

  • ostaci narezane piletine
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 2 lovorova lista
  • 4-5 češnja češnjaka
  • 1 žlica maslaca
  • 50 g mrkvi
  • 50 g celera
  • 1 luk
  • 200 g kuhanih rezanaca
  • sol i papar
Image
Foto: Unsplash

Priprema: U tavu ulij malo ulja i peci narezanu piletinu oko pet minuta. Piletinu izvadi iz tave i dodaj žlicu maslaca, lovor i nasjeckani češnjak te propirjaj luk, mrkvu i celer koje si prethodno narezala. Dodaj sol i papar i dobro promiješaj. Ulij pileći temeljac, piletinu i rezance i pusti da se krčka dok ne postane gusto, a zatim posluži.

Pileći sendvič

Sastojci:

  • 5-6 češnja češnjaka
  • sol i papar
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • narezana piletina
  • 50 g mrkve
  • 50 g šampinjona
  • 50 g kuhanog kukuruza
  • 2 šnite kruha ili peciva po želji
Image
Foto: Unsplash

Priprema: U tavi zagrij maslinovo ulje. Zatim ubaci narezani češnjak, mrkvu, šampinjone i kukuruz i peci oko dvije minute. Posoli i popapri, umiješaj piletinu i ostavi sa strane. U tavi zagrij kruh ili pecivo i napuni ga ovom smjesom te sendvič posluži uz umak po želji.

Salata od kelja, špinata i piletine

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol i papar
  • 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
  • masline
  • 3 žličice limunovog soka
  • narezana piletina
  • 2 žličice majoneze
  • 1 luk
  • 1 rajčica
  • šaka kelja
  • šaka baby špinata
Image
Foto: Unsplash

Priprema: U zdjelu stavi kelj, špinat, narezani luk, rajčice i masline i dobro promiješaj. Zatim dodaj narezanu piletinu i pospi solju, paprom, limunovom sokom, majonezom i maslinovim uljem te dobro promiješaj i posluži.