
Probudi Talijanku u sebi s ovih pet brzih i ukusnih recepata za tjesteninu

Zemlja pizze, tjestenine i finog vina - nije ni čudo da svi obožavamo talijansku kuhinju. Iako talijanski specijaliteti nekada znaju biti prava kalorijska bomba, zadovoljstvo koje dobijemo dok uživamo u njima je nemjerljivo. No kako ipak volimo paziti na zdravlje, izabrale smo i nekoliko recepata s nešto manje kalorija.
Tjestenina je uvijek najfinija kada je domaća i ako imaš volje i želje, bilo bi super kada bi pripremila vlastitu kada uhvatiš vremena. Svježa tjestenina može stajati u hladnjaku nekoliko dana, a sušena i nekoliko tjedana u smočnici. Ako nisi raspoložena za izradu tjestenine, ne brini jer postoje jednako ukusne i ručno pripremljene vrste ove svestrane namirnice na tržnicama, ali i u supermarketima.
U nastavku ćeš pronaći pet recepata za umake koje se odlično sljubljuju s tjesteninom, a vrlo ih je jednostavno pripremiti. Ako jednostavno obožavaš bosiljak savjetujemo da napraviš vlastiti pesto umak, a ako si u jako velikoj žurbi, klasični aglio e olio bit će spreman za tren.
Aglio e olio tjestenina
Sastojci:
250 g tjestenine, najbolje špagete
1 dl maslinovog ulja
1 chili papričica
6 češnjeva češnjaka
Svježi peršin
Papar
Sol
Postupak:
Pesto genovese
Sastojci:
50 g svježih, mladih listova bosiljka
2 češnja češnjaka
1/2 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlica pinjola
6 žlica naribanog Parmigiano Reggiano
2 žlice pecorino sira (romano, sardo, toscano)
par zrna krupne morske soli
Postupak:
Tjestenina s bosiljkom i cherry rajčicama
Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
1 češanj češnjaka
250 grama cherry rajčica
Šaka listova bosiljka
Papar
Sol
Parmezan
Postupak:
1. Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju i sačuvaj malo tekućine u kojoj se kuhala.
2. U duboku tavu dodaj maslinovo ulje i sitno nasjeckani češnjak te zatim kratko poprži.
3. U tavu dodaj oprane na polovice narezane cherry rajčice i kuhaj dok ne omekšaju, ali pazi da se ne raspadnu.
4. Na rajčice dodaj papar i sol te rukama nakidani bosiljak. Sve dobro promiješaj.
5. U tavu dodaj tjesteninu i tekućinu u kojoj se kuhala i sve dobro promiješaj. Odmah posluži i posipaj s malo ribanog parmezana. Uživaj!
Tjestenina s tunom
Sastojci:
4 žlice maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
1/2 crvenog luka
150 g passata rajčice
50 g tune iz konzerve
Grančica svježeg peršina
Papar
Sol
po želji: masline, kapari, inćuni
Carbonara tjestenina
Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
2 jaja
200 ml vrhnja za kuhanje
200 g suhe slanine ili pancete
150 g ribanog parmezana
2 češnja češnjaka
Papar
Sol

Najbolje frizure za tanku kosu: Kako postići volumen bez oštećenja

Jednostavna priprema, bogat okus: Tri neodoljive ljetne salate sa svježim krastavcima

Suptilan luksuz za svaki dan - haljine u neodoljivoj maslac žutoj nijansi
