Ljubitelji pizze obavezno moraju probati svoje omiljeno jelo pripremljeno na malo drugačiji način. Pizza kocke bit će jako brzo gotove, a sigurno će ti se svidjeti zbog bogatog i ukusnog punjenja. Možeš ih poslužiti za ručak, večeru ili užinu - uvijek će biti rado viđene na stolu.
Sastojci za 4 osobe
- 1 rola gotovog tijesta za pizzu
- 1 konzerva pelata
- 1 prstohvat češnjaka u prahu
- 2 prstohvata luka u prahu
- sol (po želji)
- 200 g delikatesne slanine u komadu
- maslinovo ulje
- origano
- 100 g ribanog sira za pizzu
- 100 g mozzarelle u komadu
- svježi bosiljak (po želji)
- 1 žumanjak
- 2 žlice vrhnja za kuhanje
Korak po korak
- Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.
- Dok čekaš da se pećnica zagrije, pripremi brzi umak od rajčice. Pelate zgnječi vilicom ili grubo usitni, zatim ih začini s češnjakom i lukom u prahu te solju i kuhaj 5 minuta uz miješanje. Time ćeš osigurati da umak ne bude previše vodenast.
- Slaninu nareži na manje komade i preprži na maslinovom ulju dok ne dobije zlatnu boju.
- Gotovo tijesto za pizzu odmotaj, položi na pleh i prereži na pola. Jednu polovicu premaži s tri žlice umaka od rajčice i pospi s malo origana i ribanim sirom.
- Nastavi s preprženom slaninom, po vrhu rasporedi narezanu mozzarellu i listiće bosiljka.
- Obloženo tijesto pokrij drugom polovicom tijesta. Rubove donjeg i gornjeg tijesta zatvori vilicom, zatim sve pažljivo nareži na 12 jednakih komada.
- Narezanu pizzu premaži mješavinom žumanjka i vrhnja za kuhanje.