Gastro
RECEPT U SLIKAMA

Pizza kocke: Recept za superpopularno jelo na malo drukčiji način

Pizza kocke: Recept za superpopularno jelo na malo drukčiji način
Treba ti tek nešto više od pola sata da ispečeš ukusnu domaću pizzu sa slaninom koja će jednako oduševiti i male i velike članove obitelji

Ljubitelji pizze obavezno moraju probati svoje omiljeno jelo pripremljeno na malo drugačiji način. Pizza kocke bit će jako brzo gotove, a sigurno će ti se svidjeti zbog bogatog i ukusnog punjenja. Možeš ih poslužiti za ručak, večeru ili užinu - uvijek će biti rado viđene na stolu.

Sastojci za 4 osobe

1 rola gotovog tijesta za pizzu

1 konzerva pelata

1 prstohvat češnjaka u prahu

2 prstohvata luka u prahu

sol (po želji)

200 g delikatesne slanine u komadu

maslinovo ulje

origano

100 g ribanog sira za pizzu

100 g mozzarelle u komadu

svježi bosiljak (po želji)

1 žumanjak

2 žlice vrhnja za kuhanje

Korak po korak

Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.

Dok čekaš da se pećnica zagrije, pripremi brzi umak od rajčice. Pelate zgnječi vilicom ili grubo usitni, zatim ih začini s češnjakom i lukom u prahu te solju i kuhaj 5 minuta uz miješanje. Time ćeš osigurati da umak ne bude previše vodenast.

Slaninu nareži na manje komade i preprži na maslinovom ulju dok ne dobije zlatnu boju.

Gotovo tijesto za pizzu odmotaj, položi na pleh i prereži na pola. Jednu polovicu premaži s tri žlice umaka od rajčice i pospi s malo origana i ribanim sirom.

Pizza kocke: Recept za superpopularno jelo na malo drukčiji način

Nastavi s preprženom slaninom, po vrhu rasporedi narezanu mozzarellu i listiće bosiljka.

Pizza kocke: Recept za superpopularno jelo na malo drukčiji način

Obloženo tijesto pokrij drugom polovicom tijesta. Rubove donjeg i gornjeg tijesta zatvori vilicom, zatim sve pažljivo nareži na 12 jednakih komada.

Pizza kocke: Recept za superpopularno jelo na malo drukčiji način

Narezanu pizzu premaži mješavinom žumanjka i vrhnja za kuhanje.

Pizza kocke: Recept za superpopularno jelo na malo drukčiji način

Pizza kocke peci u zagrijanoj pećnici 30 minuta. Prije posluživanja pokrij ih kuhinjskom krpom na 10 minuta, piše okusno.je.