
Pizza kocke: Recept za superpopularno jelo na malo drukčiji način

Ljubitelji pizze obavezno moraju probati svoje omiljeno jelo pripremljeno na malo drugačiji način. Pizza kocke bit će jako brzo gotove, a sigurno će ti se svidjeti zbog bogatog i ukusnog punjenja. Možeš ih poslužiti za ručak, večeru ili užinu - uvijek će biti rado viđene na stolu.
Sastojci za 4 osobe
1 rola gotovog tijesta za pizzu
1 konzerva pelata
1 prstohvat češnjaka u prahu
2 prstohvata luka u prahu
sol (po želji)
200 g delikatesne slanine u komadu
maslinovo ulje
origano
100 g ribanog sira za pizzu
100 g mozzarelle u komadu
svježi bosiljak (po želji)
1 žumanjak
2 žlice vrhnja za kuhanje
Korak po korak
Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.
Dok čekaš da se pećnica zagrije, pripremi brzi umak od rajčice. Pelate zgnječi vilicom ili grubo usitni, zatim ih začini s češnjakom i lukom u prahu te solju i kuhaj 5 minuta uz miješanje. Time ćeš osigurati da umak ne bude previše vodenast.
Slaninu nareži na manje komade i preprži na maslinovom ulju dok ne dobije zlatnu boju.
Gotovo tijesto za pizzu odmotaj, položi na pleh i prereži na pola. Jednu polovicu premaži s tri žlice umaka od rajčice i pospi s malo origana i ribanim sirom.
Nastavi s preprženom slaninom, po vrhu rasporedi narezanu mozzarellu i listiće bosiljka.
Obloženo tijesto pokrij drugom polovicom tijesta. Rubove donjeg i gornjeg tijesta zatvori vilicom, zatim sve pažljivo nareži na 12 jednakih komada.
Narezanu pizzu premaži mješavinom žumanjka i vrhnja za kuhanje.
Pizza kocke peci u zagrijanoj pećnici 30 minuta. Prije posluživanja pokrij ih kuhinjskom krpom na 10 minuta, piše okusno.je.

Tradicijski hrvatski nakit: Šibenski botuni su klasik koji će svaku kombinaciju učiniti posebnom

Najpoznatije slip haljine svih vremena – od 90-ih do danas

Mentalni trening: Kako križaljke i igre za mozak čuvaju kognitivno zdravlje
