Isplaniraj obroke

Nutricionist Luka Bashota otkriva kako zdravo jesti na poslu

Hrana iz dostave nikako ne bi trebala biti prvi izbor, no ponekad je jedini. Ne brini, i obrok koji ti doveze dostavljač na biciklu, u alu posudi, može uz par 'trikova' biti nutritivno zadovoljavajuć

thumbnail

Zdravo se hraniti na poslu - nekako je teško zdravu prehranu i jela iz dostave ili jela iz kantine u kojima ne možeš utjecati na količinu ulja, soli, šećera, izbor i kvalitetu namirnica, svrstati u istu rečenicu.

shimmer fallback

Ipak i u ovom slučaju, sitnim korekcijama i mudrim izborom jela iz dostave i kantine, ali i planiranjem obroka možeš se držati plana - jesti zdravo i raznoliko, a pritom možda i skinuti pokoji kilogram viška. Kao što navečer pripremaš odjeću koju ćeš ujutro odjenuti na posao, razmisli što ćeš sutra jesti. Isplati se, vidjet ćeš.
Nutricionist Luka Bashota iz Savjetovališta za prehranu Nutricionizam.hr. podijelio je s nama savjete koji će ti pomoći da poboljšaš kvalitetu svoje prehrane i ne pregladniš do kraja radnog vremena te se ne dovedeš u situaciju da navečer, kada dođeš s posla, počistiš hladnjak i cjelodnevni trud baciš u vodu.

"Neka obrok sadrži povrće (kuhano i sirovo), namirnicu bogatu proteinima te cjelovite žitarice kao izvor ugljikohidrata", jedna je od Lukinih preporuka. Ostale pogledaj u videu te ih primijeni kako bi tvoji obroci na poslu bili zdravi, raznovrsni i ne pretjerano kalorični. Da, čak i oni iz dostave.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.