Zbog gotovo savršenih ocjena, nismo se usudile rekonstruirati objed koji je radila, ali smo iz njezinog predstavljanja doznali da voli jesti burek. A kako radimo od doma, ova verzija bureka jedno je brzo i ukusno jelo koje vrijedi uvrstiti u svoj meni.
Sastojci:
- 1 glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- 0,5 kg miješanog mljevenog mesa
- Sol
- Papar
- Začini po želji – majčina dušica, bosiljak, dalmatinski začini
- Kore za savijače
Priprema:
- Propirjajte luk na ulju te dodajte meso i začine. Istisnite režanj češnjaka i sve podlijte vodom da se krčka 20-ak minuta
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva
- U posudu za pečenje postavite kore za savijače i naizmjenično ih punite pripremljenom filom od mesa
- U lonac ulijte litru vode, dodajte žličicu soli i pustite da proključa
- Nakon 15-20 minuta, kad kore dobiju zlatni sjaj, prelijte burek slanom vodom i dobro ocijedite
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pecite burek još dodatnih 5-10 minuta
Ovaj obrok može biti ukusna i brza večera, a ohlađen je idealan doručak uz čašu jogurta. Dobar tek!