Zbog gotovo savršenih ocjena, nismo se usudile rekonstruirati objed koji je radila, ali smo iz njezinog predstavljanja doznali da voli jesti burek. A kako radimo od doma, ova verzija bureka jedno je brzo i ukusno jelo koje vrijedi uvrstiti u svoj meni.
1 glavica luka
1 režanj češnjaka
0,5 kg miješanog mljevenog mesa
Sol
Papar
Začini po želji – majčina dušica, bosiljak, dalmatinski začini
Kore za savijače
Propirjajte luk na ulju te dodajte meso i začine. Istisnite režanj češnjaka i sve podlijte vodom da se krčka 20-ak minuta
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva
U posudu za pečenje postavite kore za savijače i naizmjenično ih punite pripremljenom filom od mesa
U lonac ulijte litru vode, dodajte žličicu soli i pustite da proključa
Nakon 15-20 minuta, kad kore dobiju zlatni sjaj, prelijte burek slanom vodom i dobro ocijedite
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pecite burek još dodatnih 5-10 minuta