Daj im šansu

Sladoled i bučino ulje? Mango i chill? Ove kombinacije hrane želimo isprobati

Postoje neke namirnice koje nikada ne bi spojile, no začudo jako dobro nadopunjuju jedna drugu

hrana.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Kada je u pitanju hrana, svako od nas ima određene stvari koje voli i ne voli jesti. Dok se neki drže jedno te istih kombinacija hrane, drugi su pravi avanturisti koji vole isprobati sve što im se stavi na tanjur. Vrijeme je da prihvatiš svoju avanturističku stranu i isprobaš ove neobične kombinacije.

Image
Zdravlje na tanjuru

Isprobaj ova tri malo drugačija recepta s cvjetačom

Većinu ovih namirnica rado jedeš same ili u kombinaciji s nečim sličnim, no sigurno nisi nikada pomislila spojiti ih s potpuno drugačijom hranom. Kombinacija slanog i slatkog, hrskavog i mekog, voća i mliječnih proizvoda ili mesa ne zvuče baš najprimamljivije, ali vjeruj nam, bit ćeš iznenađena.

Neke od ovih kombinacija su delicije u određenim dijelovima svijeta dok su se neke slučajno pronašle na istom tanjuru i stvorile savršenu harmoniju okusa. Koje si kombinacije isprobala i koje ćeš tek isprobati svakako podijeli s nama i čitateljicama u komentarima.

Dinja i pršut

Ovo je možda i jedna od najpoznatijih bizarnih kombinacija hrane koje se odlično nadopunjuju. Popularna je u mediteranskim zemljama, a obično se poslužuje u malo boljim restoranima. Slatkoća dinje odlično se slaže s okusom pršuta tako da ovu kombinaciju nikako ne smiješ preskočiti.

Sladoled od vanilije i bučino ulje

Kada bi ove dvije namirnice vidjele u hladnjaku nikada ne bi pomislile da odlično funkcioniraju zajedno, no jednom kada ih probaš ostat ćeš bez teksta. Sladoled od vanilije savršeno ističe profinjenu aromu bučinog ulja koje je ne samo zdravo nego i ukusno.

Čips i sendvič

Dok kod nas kultura grickanja čipsa uz sendvič nije svakodnevna, u nekim se zemljama poput Velike Britanije oni poslužuju zajedno čak i u restoranima. Idući puta kada budeš složila omiljeni sendvič, uz njega posluži i nekoliko komadića čipsa i uživaj u odličnoj kombinaciji okusa.

Krumpirići i milkshake

Ova kombinacija možda će te zgroziti na prvi pogled, no vjeruj nam, trebaš joj dati šansu. Idući puta kada odeš u omiljeni fast food restoran, svakako isprobaj ovu krajnje neobičnu kombinaciju koja bi ti se mogla svidjeti.

Jagode i aceto balsamico

Kombinacija svježih jagoda i nekoliko kapi aceto balsamica stari je talijanski recept koji je nekako s vremenom zaboravljen. Vrijeme je da ga vratimo i ovog ljeta jedemo jagode baš onako kako su ih nekada jeli stari Talijani.

Lubenica i feta sir

Iako lubenice obično jedemo same i to kao desert, jesi li znala da su odličan dodatak salatama? Jedan od najboljih načina kako možeš jesti lubenicu je nasjeckanu na kockice kao dio salate s feta sirom.

Mango i chili prah

Voliš ljutu hranu, ali i obožavaš slatkiše? Onda je ovo kombinacija za tebe. Slatki i zreli mango očisti od kore, nareži na kockice i posipaj chili prahom. Da, dobro si pročitala. Chili prah dodatno će istaknuti okus manga dok će njegova slatkoća ublažiti ljutinu.