Trikovi u kuhinji

Najbolji kulinarski savjeti slavnog chefa Gordona Ramsayja

Ponekad je dovoljno znati samo nekoliko trikova i jela će nam biti puno ukusnija, barem tako kaže jedan od najpoznatijih chefova na svijetu

profimedia-0333862562.jpg

Bez obzira uživamo li u kulinarstvu ili samo pripremamo ono što moramo zbog obitelji i sebe, ipak je puno bolje ako nam jela ispadnu ukusna. Često i kada pripremamo neka jednostavna jela poput pire krumpira dobro je znati neke male trikove. Jelo će nam biti ukusno, a i osjećat ćemo ponos. Čak ćemo možda poželjeti i više vremena provesti u kuhinji.

Image
Batch cooking by Ivana

Batch cooking recepti s kojima ćeš uštedjeti vrijeme i novac

Kako bismo bolje kuhale pronašle smo savjete slavnog britanskog kuhara Gordona Ramsayja. Njegovi jednostavni trikovi pomoći će nam da bolje pripremimo kajganu, pire krumpir, ali i da počnemo pravilno koristiti aluminijsku foliju.

Jaja treba posoliti u pravo vrijeme

Prema slavnom kuharu Ramsayju vrlo je važno kada posolimo kajganu. Jaja treba posoliti neposredno prije nego što su gotova. Dodavanje soli na početku izvući će vlagu iz jaja i neće biti mekana, ali će i potamniti.

shimmer fallback

Želiš dobiti što više soka iz limuna?

Svaku namirnicu želimo iskoristiti do kraja, a tako je i s limunom. Prije nego ga narežemo dobro ga je pritisnuti i valjati na kuhinjskom stolu. Tako ćemo lakše iscijediti sav sok iz limuna, a isto vrijedi i za limetu.

Važna je temperatura mesa prije pripreme

Bez obzira pripremamo li meso na roštilju, pečemo, pirjamo ili pržimo vrlo je važno da prije pripreme stoji na sobnoj temperaturi. Kada je meso na ovoj temperaturi bit će ravnomjerno pripremljeno.

shimmer fallback

Aluminijska folija treba biti pravilno stavljena

Često potpuno zanemarujemo činjenicu da aluminijska folija ima dvije strane. Sjajnija strana trebala bi kod pripreme hrane okrenuta prema gore jer manje sjajna strana bolje izolira toplinu.

Najbolja marinada za pileća prsa

Za ukusna jela od pilećih prsa poznati britanski chef preporučuje marinadu. Meso bi preko noći trebalo biti u marinadi od maslinovog ulja, limunovog soka, bosiljka, origana i češnjaka.

shimmer fallback

Kuhanje krumpira

Krumpir uvijek treba na početku kuhanja staviti u hladnu vodu, nikako u vrelu vodu. To će spriječiti da se vanjski dio krumpira počne raspadati prije nego što se unutrašnjost skuha.

Kako najlakše naribati sir?

Sir je često dodatak omiljenim jelima, pogotovo tjesteninama, ali ponekad ga je vrlo teško naribati. Zato Ramsay predlaže ga ostavimo desetak minuta u zamrzivaču prije nego što ćemo ga naribati. Bit će čvršći i puno lakši za naribati.

Trik za kremasti pire krumpir

Svi obožavamo pire krumpir, a najbolji način da bude ukusan je da prvo skuhamo cijeli krumpir, a zatim ga ogulimo dok je još vruć. Kora tijekom kuhanja štiti krumpir da ne upije previše vode. Znači sljedeći put kod se odlučimo za pripremu ovog omiljenog priloga trebamo poslušati savjet slavnog chefa jer nitko od nas ne želi jesti vodenastu kašu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.