Gastro
Gastro

Željka Klemenčić otkrila nam je recept za najbolju orehnjaču

Željka Klemenčić otkrila nam je recept za najbolju orehnjaču
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Članica žirija božićnog izdanja 'Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!' podijelila je svoj recept za slatke blagdane

Recept za idealne blagdane je spreman - omiljen žiri, iskusni i zabavni kandidati, ukusna jela i mirisni kolačići, sve to pomiješamo i dobijemo božićno izdanje 'Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!' koje gledatelji mogu gledati od ponedjeljka na RTL-u.

Kako bi blagdanski stol bio slađi, upitali smo članicu žirija Željku Klemenčić za ukusan recept koji možete raditi sa svojim najmlađima!

OrehnjačaFoto: Shutterstock

:

Kocka svježeg kvasca

600 dkg brašna – pola oštro, pola glatko

2 žumanjka, 1 jaje

12 dkg rastopljenog maslaca

10 dkg šećera

1 vanilin-šećer

Naribana korica limuna

2-3 dl toplog mlijeka  

Nadjev:

80 dkg oraha

20 dkg šećera

2-3 dl vrućeg mlijeka

Malo ruma

Malo cimeta  

Priprema:

U sobi mora biti toplo. Ni brašno ni jaja ne smiju biti hladni. U toplu zdjelu stavite brašno koje ste malo posolili i dignuti kvasac, a onda sve ostale sastojke za tijesto. Tijesto dobro izradite i ostavite da se diže.Treba biti mekano kao tijesto za pizzu. Dignuto tijesto promijesite i ostavite da se opet diže. Pripremite nadjev. Orahe i šećer prelijte toplim mlijekom, dodajte malo cimeta, malo ruma i po želji malo ribane čokolade. Na kraju u smjesu primiješajte snijeg od jednog bjelanjka. Drugi put dignuto tijesto podijelite na tri dijela i svaki razvaljajte na otprilike jedan centimetar na toploj krpi. Namažite nadjev, zavijte pa ostavite prekriveno pola sata. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva C oko 50 minuta.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx