
Željka Klemenčić otkrila nam je recept za najbolju orehnjaču

Recept za idealne blagdane je spreman - omiljen žiri, iskusni i zabavni kandidati, ukusna jela i mirisni kolačići, sve to pomiješamo i dobijemo božićno izdanje 'Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!' koje gledatelji mogu gledati od ponedjeljka na RTL-u.
Orehnjača
:
Kocka svježeg kvasca
600 dkg brašna – pola oštro, pola glatko
2 žumanjka, 1 jaje
12 dkg rastopljenog maslaca
10 dkg šećera
1 vanilin-šećer
Naribana korica limuna
2-3 dl toplog mlijeka
80 dkg oraha
20 dkg šećera
2-3 dl vrućeg mlijeka
Malo ruma
Malo cimeta
Priprema:
U sobi mora biti toplo. Ni brašno ni jaja ne smiju biti hladni. U toplu zdjelu stavite brašno koje ste malo posolili i dignuti kvasac, a onda sve ostale sastojke za tijesto. Tijesto dobro izradite i ostavite da se diže.Treba biti mekano kao tijesto za pizzu.


Mentalni trening: Kako križaljke i igre za mozak čuvaju kognitivno zdravlje

Brzi i ukusni recepti za tjesteninu s umakom od rajčice
