Gastro
Gastro

Željka Klemenčić otkrila nam je recept za najbolju orehnjaču

Željka Klemenčić otkrila nam je recept za najbolju orehnjaču
Članica žirija božićnog izdanja 'Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!' podijelila je svoj recept za slatke blagdane

Recept za idealne blagdane je spreman - omiljen žiri, iskusni i zabavni kandidati, ukusna jela i mirisni kolačići, sve to pomiješamo i dobijemo božićno izdanje 'Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!' koje gledatelji mogu gledati od ponedjeljka na RTL-u.

Kako bi blagdanski stol bio slađi, upitali smo članicu žirija Željku Klemenčić za ukusan recept koji možete raditi sa svojim najmlađima!

OrehnjačaFoto: Shutterstock

:

Kocka svježeg kvasca

600 dkg brašna – pola oštro, pola glatko

2 žumanjka, 1 jaje

12 dkg rastopljenog maslaca

10 dkg šećera

1 vanilin-šećer

Naribana korica limuna

2-3 dl toplog mlijeka  

Nadjev:

80 dkg oraha

20 dkg šećera

2-3 dl vrućeg mlijeka

Malo ruma

Malo cimeta  

Priprema:

U sobi mora biti toplo. Ni brašno ni jaja ne smiju biti hladni. U toplu zdjelu stavite brašno koje ste malo posolili i dignuti kvasac, a onda sve ostale sastojke za tijesto. Tijesto dobro izradite i ostavite da se diže.Treba biti mekano kao tijesto za pizzu. Dignuto tijesto promijesite i ostavite da se opet diže. Pripremite nadjev. Orahe i šećer prelijte toplim mlijekom, dodajte malo cimeta, malo ruma i po želji malo ribane čokolade. Na kraju u smjesu primiješajte snijeg od jednog bjelanjka. Drugi put dignuto tijesto podijelite na tri dijela i svaki razvaljajte na otprilike jedan centimetar na toploj krpi. Namažite nadjev, zavijte pa ostavite prekriveno pola sata. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva C oko 50 minuta.