403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Gastro

Mliječna pletenica

Mliječna pletenica
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ova fina mliječna pletenica tradicionalno se priprema u vrijeme Uskrsa. Prhka je, slatkasta i mirisna. Možete je jesti samu, sa nekim finim slatkim namazom, a možete je i namakati u mlijeko ili još bolje vrući kakao.

Sastojci · 500 g brašna za dizana tijesta· 1 vrećica suhog kvasca· 2 jaja· 50 g maslaca· 50 g šećera· 1 vrećica vanilin šećera· 2 dl mlijeka· korica od 1 limuna· 1 bjelanjak· sol

Priprema: Brašno dobro pomiješajte s kvascem, dodajte šećer, vanilin šećer, rastopljeni maslac, razmućena jaja, malo soli i naribanu limunovu koricu. Malo promiješajte s toplim mlijekom i umijesite glatko tijesto. Prekrijte ga kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mjestu neka se diže. Dignuto tijesto lagano premjesite i razdijelite na dva dijela, i to jedan komad od 1/3 tijesta, a drugi od 2/3 tijesta. Oba komada oblikujte duguljasto, svaki zarežite po duljini gotovo do vrha na tri dijela i ispletite dvije pletenice jednako dugačke. Užu pletenicu položite na širu, možete je ukrasiti i pisanicama, ostavite još kratko rasti, premažite bjelanjkom, pospite šećerom i stavite peći u pećnicu oko 50 minuta na temperaturi od 180°C.

Video zapis pripremanja recepta možete vidjeti ovdje:

http://www.crochef.com/index.php?recept=200

Izvor:  www.crochef.com

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx