Kako obojiti jaja prirodno? Imamo super ideju

Naša gastro blogerica Ivana Perić Rabhi već godinama uskrsna jaja boja na prirodan način. Ovaj put u videu je podijelila svoj način kako ukrašava jaja

"Ovog Uskrsa, kao i mnoge prije rabim prirodne boje za jaja, kako su ih nekada radile naše bake. Na taj način, bez bojazni pojedem bjelanjak ako je uhvatio boju, znam da je obojan s nečim što bih inače pojela. Npr. crveni kupus dat će vam nebeskoplava jaja. Ako ih zamotate u najlon čarapu i ubacite koji cvijet, list …dobit ćete interesantne crteže, rekla nam je Ivana Perić Rabhi koja je s nama podijelila način na koji ona boja jaja.

Image
Pinca kojoj ne možeš odoljeti

Nauči kako raditi savršenu pincu - kraljicu uskrsnog stola

"Ako želite svjetlucava jaja, pokušajte ih kuhati u crnom vinu. Jaja će biti bordo boje i svjetlucava. Bijelo vino s kurkumom dat će žuta, svjetlucava jaja. Ja sam ovaj put preskočila bijelo vino i kurkumu pomiješala s vodom, jaja su bila željeno nježne žute boje. Ako imate bijela jaja, ostavite koje u prirodnoj boji. Bit će veselo uz ostale boje. Zlatno pravilo kod ovog načina bojanja jaja je da ih ostavite da se ohlade u toj tekućini u kojoj su se kuhala jer će tako boja biti intenzivnija", objasnija je Ivana.

Kako Ivana ukrašava jaja pogledaj u videu.