Janjeći kare s mladim krumpirom i ružmarinom
Sastojci:
3 komada janjećih kotleta (po osobi)
6 kom mladog krumpira (manjeg)
1 žlica cvijeta soli
Maslinovo ulje
Papar
2 veće grančice sviježeg ružmarina
Priprema:
Ugrijati grill tavu. Staviti janjeće kotlete i pecite sa svake strane 4 min dok ne dobiju zlatno smedju boju. Ružmarin umačite u maslinovo ulje i koji put premažite kotlete za vrijeme pečenja.
Krumpir oprati i staviti kuhati u komadu u slanu vodu 7-8 min (ovo možete učiniti i dan ranije). Pustiti da se ohladi.
Treba ostati roze unutra, ali bez krvi. Posoliti meso sa cvijetom soli. Dok spremite krumpir, meso ostavite u pećnici zagrijanoj na 120 C.
Krumpir narezati na ploške i ispeći ih na istoj tavi.
Poslužiti uz salatu.