Brzinski užitak

Jednostavna i savršena desertna krema sa šumskim voćem

Naša gastro blogerica Ivana Perić Rabhi ovaj tjedan nas uči kako napraviti brzi, ali savršeni desert koji će oduševiti ukućane i goste.

Nakon što smo u naučili raditi sushi kod kuće, ali i spring rollice, ovaj put s našom gastro blogericom Ivanom Perić Rabhi radimo savršenu desertnu kremu sa šumskim voćem.

Image

Kako kod kuće napraviti maki sushi?

"Ovo mi je omiljeni desert, naročito kad mi se ekipa najavi taj dan, to popodne da bi došli u goste. Za slanu varijantu hladna plata uvijek prolazi. I na kraju ovaj desert ,i svi onda oduševljeno; " Pa kad si to stigla napraviti "?", objasnila nam je Ivana te dodala kako joj za ovaj desert treba 20 tak minuta.

"I meni je ovaj desert bio pravo otkriće, nema kuhanja, sama priprema traje 20 min max. Ako imate više vremena i volite čokoladnu verziju, rastopite čokoladu i obojite kremu ,ukrasite naribanom čokoladom, listići mente daju svježinu izgledu ali i okusu.", kaže Ivana te dodaje da ga možete naravno pripremiti i s drugim voćem.

"Ovisno o sezoni, na primjer ide odlično i s jabukama, kruškama, šljivama kojih sad ima u izobilju...ali i sa bananama kojih ima cijelu godinu", kaže Ivana.

Desertna krema sa šumskim voćem

200 ml slatkog vrhnja

30 g šećera u prahu

30 g malina

1 velika žlica šećera

10 g borovnica

Napravite čvrstu šlag kremu od slatkog vrhnja. Mutite ga na najvećoj brzini dok se ne krene zgušnjavati ,zatim dodajte šećer u prahu i nastavite laganom brzinom do željene gustoće. U sjeckalici pomiješajte žlicu šećera i 20 g malina te dobro miksajte. Procijedite tu smjesu tako da odvojite koštice. Zatim, podijelite vrhnje na dva dijela. U jedan dio dodajte procijeđeni sok od malina te promiješajte dok ne obojite smjesu. U hladnu čašu sipajte red bijele kreme, maline, red roze kreme, borovnice, završite bijelom kremom te ukrasite s nekoliko bobica maline i borovnice. Dodatno ukrasite s par listića svježe mente.