Gastro
Gastro

Imamo recept za Mladenovu brzu domaću tjesteninu od samo tri sastojka

Imamo recept za Mladenovu brzu domaću tjesteninu od samo tri sastojka
U istarskom tjednu Večere za pet na selu, koju možete pratiti od ponedjeljka do četvrtka na RTL-u, pobijedio je Mladen sa svojim delicijama

Njegovo glavno jelo, Uživancija na pijatu, inspiriralo nas je da i sami probamo napraviti prave istarske pljukance.   Sastojci:

600 g brašna (preporuka je koristiti 300g oštrog i 300g glatkog brašna)

dobar prstohvat soli

mlake vode prema potrebi

Priprema:    1. Prvo je potrebno zamijesiti sve sastojke dok se ne dobije glatko tijesto koje će 'odmoriti' na sat-dva u hladnjaku, zamotano u prozirnu foliju. 2. Nakon što se tijesto 'odmori', potrebno je razvaljati i razrezati ga na manje komade, protrljajti ih kroz pobrašnjene dlanove kako bi se dobo karakteristični oblik pljukanaca. 3. Zadnji korak je ubaciti pljukance u vruću vodu i kuhati sve dok ne isplivaju na površinu.   Mladen je pljukance priredio s govedinom u crvenom šugu od rajčice i paprike, mi vjerujemo da ova domaća tjestenina ide sa svim umacima, pa čak i sama za grickanje. MLJAC!