Njegovo glavno jelo, Uživancija na pijatu, inspiriralo nas je da i sami probamo napraviti prave istarske pljukance.
Sastojci:
- 600 g brašna (preporuka je koristiti 300g oštrog i 300g glatkog brašna)
- dobar prstohvat soli
- mlake vode prema potrebi
Priprema:
1. Prvo je potrebno zamijesiti sve sastojke dok se ne dobije glatko tijesto koje će 'odmoriti' na sat-dva u hladnjaku, zamotano u prozirnu foliju.
2. Nakon što se tijesto 'odmori', potrebno je razvaljati i razrezati ga na manje komade, protrljajti ih kroz pobrašnjene dlanove kako bi se dobo karakteristični oblik pljukanaca.
3. Zadnji korak je ubaciti pljukance u vruću vodu i kuhati sve dok ne isplivaju na površinu.
Mladen je pljukance priredio s govedinom u crvenom šugu od rajčice i paprike, mi vjerujemo da ova domaća tjestenina ide sa svim umacima, pa čak i sama za grickanje. MLJAC!