
Naša gastro blogerica naučila nas je kako pripremiti francusku deliciju - Foie gras

Francuska je poznata ne samo po svojoj kulturnoj baštini i prošlosti već i po gastronomiji. Foie gras jedno je od najpoznatijih jela francuske kuhinje i pripada zaštićenoj kulturnoj i gastronomskoj baštini Francuske.
Foie gras smatra se delicijom diljem svijeta. Francuski za "masna jetra", često se miješa s paštetom od guščje jetre, no izraz foie gras odnosi se na cijelu, netaknutu jetru. Izuzetno je masna, vrlo bogatog, puterastog okusa i glatke teksture.
Ako ovih blagdana (ali ne nužno samo blagdana) želiš iznenaditi svoju obitelj ili prijatelje jednom delicijom, možda je to upravo foie gras! Naša gastro blogerica Ivana Perić Rahbi ima isustva s francuskim jelima jer joj je suprug Francuz, pa je iz prve ruke saznala male tajne francuskih kulinarskih majstora. Uči od nje!
Recept potražite u nastavku, a sam proces priprema u videu.
FOIE GRAS
Sastojci:
300 g guščje svježe jetre
0,5 konjaka ili porta
Sol i papar
muškatni oraščić
anis
malo šećera
Postupak:
Zagrijati vodu do vrenja te tako zarolana jetra staviti unutra da plivaju pod vodom i kuhati poklopljena na laganoj vatri 10 minuta.
U velikoj posudi stavite vodu s puno leda. Izvadite jetru i odmah ju uronite u ledenu vodu. Kad se ohladi izvadite ju i u foliji ostavite u hladnjaku 48 sati. Tek tada možete maknuti foliju. Nakon toga će biti spremna za posluživanje.
Dobar tek!

Prva pomoć za nježnu kožu: Što držati u kućnoj ljekarni

Horoskop za utorak: Bikove čekaju obiteljski problemi, vodenjaci budite prirodni

Otvorio se najljepši dnevni boravak na rijeci, savršeno mjesto za bijeg u prirodu nadomak Zagreba
