Gin je u posljednje vrijeme popularniji no ikad, pa je pravo vrijeme da naučiš neke jednostavne trikove kako bi svoja pića s ginom dovela na novu razinu. Gin i tonik svatko može pripremiti, no zašto ne bi isprobala neke ukusne koktele s ginom kao glavnim sastojkom?
Kokteli s ginom nisu nikakva novost, a ima ih toliko da je teško odlučiti koji prije napraviti i koji je ukusniji. Ipak, ako nikada do sad nisi pripremala koktele, najbolje je krenuti od jednostavnijih recepata, a takva tri smo pripremile u nastavku.
Za ove brze i jednostavne gin koktele ne treba ti nikakva otmjena oprema - čak će i staklenka od džema poslužiti kao shaker. Sve što trebaš je pomiješati sastojke i tvoj osvježavajući gin koktel je spreman. A evo i nekoliko recepata kojima ćeš oduševiti svoje prijateljice na idućem kućnom druženju.
Bramble
Bramble je koktel koji je 1980. godine stvorio Dick Bradsell u Londonu, a najbolje opisan kao proljetni koktel, jer spaja gin, limunov sok, šećerni sirup, liker od borovnice i puno leda, što ga čini osvježavajućim.
Kako bi pripremila ovaj koktel, u shakeru ili staklenci pomiješaj 40 ml gina, 20 ml šećernog sirupa, 20 ml limunovog soka i 10 ml likera od borovnice s nekoliko kockica leda.
Sve zajedno posluži u čaši, a ukrasiti možeš bobičastim voćem ili koricom od limuna.
Negroni
Negroni je popularni talijanski koktel napravljen od gina, vermuta i Camparija i ukrašen koricom naranče.
Smatra se aperitivom, a možeš ga napraviti jednostavno tako da u svoju omiljenu staklenu čašu preko leda uliješ 25 ml gina, 25 ml vermuta i 25 ml Camparija.
Po želji možeš pomiješati, a zatim za ukras dodaj malo narančine kore kako bi dobila pravi talijanski štih.
Fogcutter
Fogcutter je vintage koktel za koji se smatra da ga je izumio Victor Bergeron, a koji zahtijeva mješavinu nekoliko likera, soka limuna i naranče i bademovog sirupa. Visoko je alkoholnog sadržaja i smatra se egzotičnim pićem.
Napravi ga tako da pomiješaš 20 ml gina, 20 ml ruma, 20 ml brandyja s 40 ml soka od naranče, 20 ml soka od limuna i 15 ml bademovog sirupa.
Dobro pomiješaj i ulij u staklenu čašu preko leda.