Jednostavno i zdravo, a ukusno

Tri brza recepta za večeru koja obiluje proteinima, a pomaže u mršavljenju

Prehrana bogata proteinima puno je više od pilećih prsa i tvrdo kuhanih jaja. Pronašle smo tri ideje za zasitna jela koja će ti pomoći u gubitku masnog tkiva, a istovremeno koristiti tvojim mišićima

profimedia-0658963404.jpg
Foto: Profimedia.hr

Cilbir - poširana jaja na turski način

Image
Foto: Profimedia.hr

Sastojci za 2 osobe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 400 grama špinata
  • 1 žlica vode
  • 1 žlica octa
  • 4 jaja
  • 400 g grčkog jogurta
  • 3 režnja češnjaka
  • 60 grama maslaca
  • svježi kopar ili peršin (po želji)
  • pita kruh ili tortilja

Priprema:

  1. Stavi špinat u veliki lonac s vodom. Poklopi i stavi kuhati na srednje jaku vatru. Kuhaj 2-3 minute, povremeno miješajući, dok lišće ne uvene i postane svijetlozeleno. Ocijedi u cjedilu i vrati u lonac da ostane toplo.
  2. Široki lonac s vodom stavi kuhati na jaku vatru i dovedi do vrenja. Dodaj ocat i smanji vatru da krčka. Nježno razbij jaje u zdjelu, a zatim ga pažljivo ubaci u vodu koja ključa. Ponovi s preostalim jajima. Poširaj svako jaje 3-4 minute dok se bjelanjci ne stvrdnu, a žumanjci još ostanu tekući. Pažljivo izvadi šupljikavom žlicom i ocijedi na kuhinjskom ručniku.
  3. Jogurt i češnjak zagrij u manjem lončiću na najslabijoj mogućoj vatri da se jogurt ne odvoji.
  4. Stavi špinat u dvije zdjele za posluživanje i žlicom prelij jogurt po vrhu. Na vrh stavi poširano jaje i prelij otopljenim maslacem. Pospi svježim koprom ili peršinom i odmah posluži s toplim pita kruhom ili tortiljom.
3/4