Proljetne rolice u vijetnamskom stilu
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 60 grama integralne riže
- 1 žličica sezamovog ulja
- 1 žličica kokosovog ulja
- 2 veće mrkve
- 100 grama mladog kupusa
- 200 grama dimljenog tofua ili kozica
- 1 žličica nasjeckanog đumbira
- 2 žlice soja sosa
- sok 1 limuna ili limete
- 1 avokado
- 12 listova rižinog papira (od 22 cm)
Sastojci za umak:
- 100 grama maslaca od kikirikija
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice sweet chilli umaka
- sok od pola limuna ili limete
- 1 žlica sezamovog ulja
- 1-2 žlice vode
Priprema:
- Napravi umak: sve sastojke osim vode umuti u zdjeli dok se dobro ne sjedine. Dodaj vodu, žlicu po žlicu, dok ne dobiješ glatki i kremasti umak.
- Skuhaj 60 grama riže prema uputama na pakiranju. Začini s malo sezamovog ulja.
- Zagrij kokosovo ulje u woku ili tavi i miješajući poprži trakice mrkve 2 minute. Dodaj nasjeckani mladi kupus i protein koji koristiš - kozice ili dimljeni tofu i miješajući prži 2 minute. Makni s vatre i umiješajte nasjeckani đumbir, sojin umak, svježe začinsko bilje po želji, sok limete i narezani avokado. Nakon kuhanja, ostavi da se ohladi 10 minuta prije nego rkeneš dalje.
- Napuni zdjelu hladnom vodom i uroni u nju list rižinog papira na 20 sekundi ili dok ne postane savitljiv. Položi ga ravno i na vrh stavi malo ohlađene riže i žlicu nadjeva od kozica/tofua, ostavljajući široki prazni rub oko sredine.
- Presavij prazne rubove papira preko nadjeva i zarolaj kao paketić. Ponovi s ostatkom dok sve ne potrošiš. Posluži s umakom od kikirikija.