
Tri brza recepta s piletinom za dane kada ne znaš što pripremiti za ručak

Piletina je mnogima omiljen sastojak u kuhinji i najdraža vrsta mesa koje bismo mogli jesti uvijek i svugdje, u svim kombinacijama i svim verzijama. Možda je to zbog okusa, možda zbog toga što je toliko svestrana pa se može pripremiti na milijun različitih načina, ali piletinu obožavaju baš svi.
Upravo zato piletinu najčešće biramo onda kada ne znamo što bismo kuhali, jer postoji toliko jednostavnih recepata s piletinom koji su gotovi u tren oka. Tri takva recepta donosimo ti danas, a njih možeš pripremiti bilo kad - za ručak, večeru ili za ponijeti na posao. Od ukusnih pljeskavica u Alfredo umaku do teriyaki piletine, evo tri recepta koja će te oduševiti.
Pljeskavice od piletine u Alfredo umaku
500 g mljevene piletine
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
50 g naribanog parmezana
2 žličice začina po želji
1 žlica maslinovog ulja
30 g maslaca
300 ml vrhnja
Piletina na toskanski način
1 žlica maslinovog ulja
4 pileća prsa
3 češnja češnjaka, zgnječena
75 g sušene rajčice
1 žličica ružmarina
1 žlica paste od rajčice
60 ml bijelog vina (po želji)
300 ml vrhnja
100 ml pilećeg temeljca
50 g mladog špinata
Teriyaki piletina
600 g pilećih prsa narezanih na kockice
1 žlica maslinovog ulja
60 ml soja sosa
30 ml vode
2 žlice meda
1.5 žlica smeđeg šećera
1 žlica rižinog octa
0.5 žličice sezamovog ulja
2 žličice oguljenog i mljevenog svježeg đumbira
2 žličice nasjeckanog svježeg češnjaka
2 žličice kukuruznog škroba
sjemenke sezama i nasjeckani mladi luk, za posluživanje (po želji)

Nevidljivi SPF stickovi: Nova generacija zaštite od sunca bez bijelog traga

Najbolji recepti za domaći sladoled od pistacija - od klasične verzije do veganske verzije

Stradivarius oduševljava ljetnom kolekcijom sandala i natikača - donosimo favorite
