Zdravi međuobroci

Jednostavne zdravije užine uz koje ćeš se osjećati duže sito

Održavanje zdrave težine ili mršavljenje zahtijeva kvalitetnu prehranu, ali i kontroliranje unosa kalorija, no to ne znači da je potrebno gladovati tijekom dana ili izbjegavati užine

profimedia-0684994379.jpg
Foto: Profimedia.hr

Međuobroci su važan dio uravnoteže prehrane, ali iznose i trećinu ukupno unesenih kalorija tijekom dana zbog čega je vrlo paziti da te kalorije budu bogate hranjivim tvarima. No većina ljudi se, često zbog brzine, odlučuje se za grickalice poput čipsa ili krekera koji ne sadrže minerale, vitamine ili druge nutrijente. A samo se radi o praznim kalorijama zbog kojih se opet puno lakše udebljati i koje stvaraju tromost. No međuobroci su važan dio zdrave prehrane i jedino je bitno usredotočiti se na pravi odabir namirnica. Uvijek se mogu odabrati ukusne i zasitne poslastice između obroka koje će kasnije spriječiti prejedanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Šest važnih

Za ravan trbuh nakon 40-e potrebno je jesti ove namirnice

Istraživanja pokazuju da cjelovite namirnice bogate proteinima, vlaknima i cjelovitim žitaricama, za razliku od čipsa i peciva, mogu povećati sitost, pospješiti kontrolu apetita,pa čak i smanjiti pretilost.

Upravo zbog toga su sljedeći prijedlozi za užinu vrlo važni, radi se o zasitnim, ali i ukusnim zalogajima koji će pomoći da se ne nakupljaju dodati kilogrami i da se zadrži energičnost tijekom dana.

POGLEDAJ VIDEO: Fitometabolički kruh, kako ga napraviti

1/9
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.