BEZ GRIŽNJE SAVJESTI

Nutricionistkinja o prehrani: 'Sasvim je ok jesti tjesteninu i ugljikohidrate'

Popularna nutricionistkinja Emily English, na Instagramu poznatija pod nazivom Em The Nutritionist, otkrila je neke od najboljih savjeta kako se hraniti zdravo i pritom se osjećati dobro

tjestenina
Foto: Shutterstock

Popularna nutricionistkinja Emily English, na Instagramu poznatija pod nazivom Em The Nutritionist, u ranoj se mladosti počela baviti manekenstvom i ubrzo se suočila s poremećajem u prehrani. Radi toga se okrenula nutricionizmu i zdravijoj prehrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZDRAV ZALOGAJ

Ukusne i lako dostupne: Namirnice koje snižavaju kolesterol

Svoju manekensku karijeru zamijenila je diplomom iz nutricionizma, ponovno se zaljubila u hranu i pronašla svoju svrhu.

"Moja misija u životu je pokazati ljudima da ne moraju raditi kompromise s dobrom hranom kako bi uživali u dobrom zdravlju", rekla je Emily za Vogue te dodala kako bismo svi trebali znati uživati u hrani koju jedemo. "Možete jesti svu svoju omiljenu hranu i biti zdravi“, smatra ona. Istaknula je i kako je u redu jesti tjesteninu i ugljikohidrate, no ključ je u umjerenosti. Jedine namirnice koje bismo trebali izbjegavati su gazirana pića te rafinirana odnosno ultraprocesuirana hrana.

Prema njezinom mišljenju, prehrana bi trebala biti uravnotežena i sastojati se od raznobojnih cjelovitih namirnica. Ako samo povremeno konzumiramo šećer, umjetne zaslađivače ili emulgatore, to neće naštetiti našem zdravlju. Emily je za Vogue otkrila i nekoliko savjeta o tome kako kreirati zdraviji način prehrane:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/5