Neka se češće nađu na tanjuru

7 namirnica koje trebaš uključiti u prehranu ako želiš smanjiti rizik od raka

Zdrava prehrana važna je kako bismo smanjili rizik od određenih bolesti, a ovih sedam zdravih namirnica, ako ih redovito konzumiramo, mogu nam pomoći u smanjenju rizika od raka

namirnice-rak.jpg
Foto: Unsplash

Brokula

Brokula i slično povrće poput cvjetače, kupusa, prokulica i kelja odavno su namirnice koje povezujemo sa smanjenim rizikom od raka zahvaljujući molekuli koju imaju, a koja deaktivira gen koji igra ulogu u raznim oblicima raka. A brokula je najbogatiji izvor te molekule koja sprječava rak, sulforafana. Istraživanje tima s Harvarda također sugerira da brokula i prokulice imaju sposobnost suzbijanja tumora, no također su prepune drugih hranjivih tvari koje su odlične za naše zdravlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Unsplash
3/8