Neka se češće nađu na tanjuru

7 namirnica koje trebaš uključiti u prehranu ako želiš smanjiti rizik od raka

Zdrava prehrana važna je kako bismo smanjili rizik od određenih bolesti, a ovih sedam zdravih namirnica, ako ih redovito konzumiramo, mogu nam pomoći u smanjenju rizika od raka

namirnice-rak.jpg
Foto: Unsplash

Mahunarke

U izvješću objavljenom 2020. u The Journal of Nutrition, časopisu Američkog društva za prehranu, stručnjaci su preporučili prehranu koja osigurava najmanje 30 grama vlakana dnevno, pet ili više obroka dnevno koji uključuju povrće, cjelovite žitarice, voće ili mahunarke. A mahunarke, u koje spadaju grah, grašak, slanutak i leća, imaju status super-hrane iz više razloga. One imaju vrlo malo masnoće i puno proteina, a također su bogate netopivim vlaknima, što pomaže u probavi i zdravlju crijeva. Istraživanja također sugeriraju da konzumacija hrane bogate vlaknima može smanjiti rizik od raka debelog crijeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Unsplash
2/8