Neka se češće nađu na tanjuru

7 namirnica koje trebaš uključiti u prehranu ako želiš smanjiti rizik od raka

Zdrava prehrana važna je kako bismo smanjili rizik od određenih bolesti, a ovih sedam zdravih namirnica, ako ih redovito konzumiramo, mogu nam pomoći u smanjenju rizika od raka

namirnice-rak.jpg
Foto: Unsplash

Već i ptice na grani znaju da je zdrava prehrana itekako važna za naše cjelokupno zdravlje, ali i kako bismo spriječili razvoj nekih bolesti, između ostalog i rak. A prema Američkom društvu za rak, redovita konzumacija namirnica koje štite naš imunološki sustav, održavaju zdravu težinu, smanjuju upalu i promiču zdravlje crijeva može pomoći i u smanjenju rizika od raka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
I to je moguće

Zdrava prehrana na budžetu: Kako se hraniti bolje, a ne potrošiti previše?

Jedna studija objavljena 2019. godine u časopisu JNCI Cancer Spectrum sugerira da loša prehrana, ona koja ne uključuje voće, povrće i cjelovite žitarice, a fokusira se na meso i prerađenu hranu, igra veliku ulogu u razvoju određenih oblika raka. A iako stručnjaci ističu da ne postoji hrana koja dokazano sprječava rak, postoje neke namirnice koje, ako ih redovito konzumiramo, pomažu u smanjenju rizika od razvoja raka.

Za sve te namirnice već si čula i sigurno ih imaš u svojoj smočnici, a ako do sada nisu bile dio tvoje svakodnevne prehrane, onda je bolje da ih što prije uvrstiš. Od mahunarki do orašastih plodova, evo koje bi namirnice trebale biti dio tvog plana prehrane za prevenciju raka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/8