Osjećaj tromosti tijekom dana
Sve što ide prema gore dođe u točku iz koje počinje pad. Nakon što šećer uzrokuje veliki skok u razini inzulina dolazi do neizbježnog pada. "Energija je najstabilnija kada je šećer u krvi stabilan, pa kada konzumiramo previše šećera, najviša i najniža razina šećera u u krvi dovode do visoke i niske energije", kaže Alpert. Konzumiranje velikih količina šećera također znači da vjerojatno ne unosimo dovoljno proteina i vlakana, što su važne hranjive tvari za uravnoteženu energiju.
Pogoršava se kvaliteta kože
"Neki su ljudi osjetljivi na porast inzulina zbog unosa šećera, što može pokrenuti hormonalne promjene koje dovode do izbijanja akni ili rozaceje", kaže dermatologinja Rebecca Kazin za Self. Promjene na licu mogu se dogoditi u samo nekoliko dana. Ako se promjena događa, Kazin preporučuje ponovnu procjenu prehrane i koliko unos šećera sudjeluje u našoj prehrani.