FIT DO LJETA

Je li moguće postići savršene trbušne mišiće bez trbušnjaka?

Želiš imati savršene trbušne mišiće, ali nisi jedna od onih koje se rado znoje u teretani? Imamo dobre vijesti za tebe

Six-pack bez trbušnjaka
Foto: profimedia.hr

U modi su kratko rezane majice i topovi, a osim toga, uskoro stiže topli dio godine kad se više nećemo moći skrivati ispod više slojeva odjeće. Ali savršeno isklesan trbuh bez masnih naslaga nije uvijek lako postići. Skoro svatko ima pokoju veću ili manju "rolicu" u području srednjeg dijela tijela.

Image
3 TOP SPORTA

Vrste treninga koje sagorijevaju najviše kalorija

Ipak, ako sanjaš o definiranim trbušnim mišićima, a nisi tip koji voli sate i sate provoditi u teretani, rješenje za tebe mogle bi biti sprave za trbušnjake s kojima možeš vježbati kod kuće. Ove su sprave osmišljene upravo za treniranje trbušnih mišića - riječ je o tako zvanom ab wheelu ili kotaču za trbušnjake. Jednostavno uzmi svoju podlogu za vježbanje i uz kotač kreni s vježbanjem mišića trbuha u udobnosti svog doma.

Image
Foto: profimedia.hr

Pitaš se kako funkcionira valjak za treniranje trbušnih mišića?

Stani na sve četiri, s rukama i nogama otprilike jednako razmaknutim. Zatim uhvati ručke s obje strane kotača i kreni ga valjati prema naprijed dok ne završiš u stabilnom položaju plenka. Iz ove se početne pozicije polako vraćaš gore.

Image

Decathlon, kotač za trbušnjake, 10,49 eur

Ovakve vježbe s valjkom stabiliziraju sredinu tijela, jer zahtijevaju napinjanje trbušnih mišića. Pri tom, što sporije i temeljitije izvodiš vježbu, to ćeš postići bolje rezultate!

Druga opcija su specijalni pojasevi za toniranje trbuha. Takvi su pojasevi obično vrlo jednostavni za upotrebu, a funkcioniraju na principu elektrostimulacije.

Image

Bodify® EMS sprava za trening i ciljanu stimulaciju abdominalnih mišića, 49,90 eur

Funkcioniraju li ova pomagala ili su samo uzaludno bacanje novaca?

Pojasevi za toniranje trbušnih mišića, kao i valjci, odnosno kotači za treniranje trbušnjaka mogu zapravo biti vrlo korisni kao podrška tvom treningu. No, moramo također priznati kako sva ova pomagala ne mogu učiniti čuda. Bez dovoljno kretanja, bez ciljanih vježbi za trbušne mišiće i bez pravilne prehrane nećeš postići rezultate kave si možda zamislila. Zato, na valjke i pojaseve gledaj više kao na dodatak koji će ubrzati proces koji si započela - u cilju učvršćivanja trbušnih mišića, a uz dovoljno truda i upornosti, možda i za postizanje six-packa!