Rabarbara - neobična namirnica idealna za ljetne kolače, sladolede i koktele

Kisela crvena stabljika ove biljke prepuna je antioksidansa, a desertima će dati posebno ugodan miris i još ugodniji okus

Rabarbara - neobična namirnica idealna za ljetne kolače, sladolede i koktele

Galetta s jagodama i rabarbarom


Nadjev:
Postupak:

1. Brašno, sol, šećer i koricu pomiješaj te im dodaj hladan maslac narezan na kockice. Izmiješaj tijesto rukama dok ne dobiješ mrvičastu smjesu i zatim dodaj jedno razmućeno jaje. Sve poveži te zatim razvaljaj tijesto na lagano pobrašnjenoj podlozi i sve premjesti u posudu za pečenje.
2. U posebnoj posudi pomiješaj sve sastojke za nadjev. Nadjev pretresi u sredinu tijesta tako da ti ostanu slobodni krajevi. Krajeve prebaci preko nadjeva i premaži vodom te posipaj šećerom. Pitu peci 25 do 30 minuta na 180 stupnjeva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Potrebno ti je:

Tijesto:

  • 300 g oštrog brašna 
  • prstohvat soli
  • 2 žlice šećera u prahu
  • naribana korica jednog limuna
  • 150 g maslaca
  • 1 veliko jaje
  • 3 šalice rabarbare nasjeckane na kockice
  • 3 šalice jagoda
  • 100 g smeđeg šećera
  • 66 g šećera
  • 2 žlice soka limuna
  • 1/4 šalice gustina
4/5