Galetta s jagodama i rabarbarom
Nadjev:
Postupak:
1. Brašno, sol, šećer i koricu pomiješaj te im dodaj hladan maslac narezan na kockice. Izmiješaj tijesto rukama dok ne dobiješ mrvičastu smjesu i zatim dodaj jedno razmućeno jaje. Sve poveži te zatim razvaljaj tijesto na lagano pobrašnjenoj podlozi i sve premjesti u posudu za pečenje.
2. U posebnoj posudi pomiješaj sve sastojke za nadjev. Nadjev pretresi u sredinu tijesta tako da ti ostanu slobodni krajevi. Krajeve prebaci preko nadjeva i premaži vodom te posipaj šećerom. Pitu peci 25 do 30 minuta na 180 stupnjeva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potrebno ti je:
Tijesto:
- 300 g oštrog brašna
- prstohvat soli
- 2 žlice šećera u prahu
- naribana korica jednog limuna
- 150 g maslaca
- 1 veliko jaje
- 3 šalice rabarbare nasjeckane na kockice
- 3 šalice jagoda
- 100 g smeđeg šećera
- 66 g šećera
- 2 žlice soka limuna
- 1/4 šalice gustina