Rabarbara - neobična namirnica idealna za ljetne kolače, sladolede i koktele

Kisela crvena stabljika ove biljke prepuna je antioksidansa, a desertima će dati posebno ugodan miris i još ugodniji okus

Rabarbara - neobična namirnica idealna za ljetne kolače, sladolede i koktele

Sladoled s rabarbarom

Postupak:

Rabarbaru stavi u lonac i skuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Pusti da se ohladi i zatim mikserom istuci slatko vrhnje. Dodaj kondenzirano mlijeko i nastavi miksati. Zatim dodaj rabarbaru i miješaj dok se svi sastojci ne sljube. Prelij smjesu u kalup po želji i stavi u zamrzivač na minimalno šest sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Potrebno ti je:

  • 150 g rabarbare
  • 180 mL punomasnog slatkog vrhnja
  • 150 mL kondenziranog mlijeka
5/5