Rabarbara - neobična namirnica idealna za ljetne kolače, sladolede i koktele

Kisela crvena stabljika ove biljke prepuna je antioksidansa, a desertima će dati posebno ugodan miris i još ugodniji okus

Rabarbara - neobična namirnica idealna za ljetne kolače, sladolede i koktele

Muffini s rabarbarom


Muffini
Priprema:

1. Pripremi posip za muffine tako što ćeš u posudi pomiješati brašno, šećer, cimet, sol i koricu naranče. Dodaj maslac nasjeckan na kockice i rukama umijesi dok ne dobiješ tijesto koje se jako mrvi. 

2. Pripremi tijesto za muffine tako što ćeš u posudi pomiješati brašno, prašak za pecivo, sol i šećer te narančinu koricu. U smjesu dodaj jaja, mlijeko i dobro promiješaj, a na kraju umiješaj otopljeni maslac. Kada je smjesa gotova, nježno umiješaj rabarbaru. 

3. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Kalupe za muffine napuni smjesom i dodaj posip. Lagano utisni posip i muffine stavi u pećnicu. Peci oko 15 minuta i ostavi da se dobro ohlade prije posluživanja. Uživaj!

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Potrebno ti je:

Posip

  • 1¼ šalice brašna
  • ? šalice smeđeg šećera
  • ¾ žličice cimeta
  • ¼ žličice soli
  • 1 žličica korice naranče
  • 7 žlica maslaca
  • 3 šalice i 2 žlice brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1½ žličica soli
  • 6 žlica maslaca
  • 1¾ šalice šećera
  • 1 jaje
  • 2 žumanjka
  • 2 žličice narančine kore
  • 1 šalica mlijeka 
  • 3 šalice rabarbare
2/5