Radije ih izbjegni

Kulinarske pogreške na koje trebaš pripaziti jer povećavaju toksičnost hrane

Stručnjaci su otkrili savjete o najboljim, ali i najgorim načinima pripreme namirnica kad je u pitanju zdrava prehrana

jason-briscoe-7MAjXGUmaPw-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Često koristiš procesuirane smrznute namirnice

Najlakše je uzeti nešto smrznuto, zagrijati u mikrovalnoj pećnici i obrok je spreman samo za nekoliko minuta. Koliko god ti takva ideja zvučala primamljivo, radije izbjegavaj procesuiranu smrznutu hranu jer ona obiluje brojnim nezdravim konzervansima i kemikalijama. Prerađena hrana u tvojoj prehrani ostavlja manje mjesta za zdravije namirnice i puna je loših sastojaka koji su štetni za zdravlje. Umjesto toga, radije biraj cjelovitu hranu, poput voća, povrća, jaja i nemasnog mesa kad god je to moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pexels
7/8