Radije ih izbjegni

Kulinarske pogreške na koje trebaš pripaziti jer povećavaju toksičnost hrane

Stručnjaci su otkrili savjete o najboljim, ali i najgorim načinima pripreme namirnica kad je u pitanju zdrava prehrana

jason-briscoe-7MAjXGUmaPw-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Biraš samo namirnice s 'manje masnoće'

U nastojanjiu da se riješe viška kilograma, mnogi ljudi smatraju da su im masnoće neprijatelj broj jedan. Ipak, to nije točno, a i nutricionisti ističu kako su zdrave masnoće neophodna sastavnica zdrave i uravnotežene prehrane. Postoje masnoće koje su dobre za tvoje zdravlje, a nalaze se u namirnicama kao što su avokado, masne ribe i maslinovo ulje. Takve zdrave masnoće su potrebne u ljudskoj prehrani jer predstavljaju izvor energije i važne su za imunološki sustavi i rad metabolizma, a omogućuju i apsorpciju vitamina A, D, E i K. Namirnice sa smanjenim udjelom masnoće samo su dobar marketinški trik i najčešće sadrže puno šećera i drugih nezdravih dodataka pa ih radije izbjegni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Unsplash
8/8