Radije ih izbjegni

Kulinarske pogreške na koje trebaš pripaziti jer povećavaju toksičnost hrane

Stručnjaci su otkrili savjete o najboljim, ali i najgorim načinima pripreme namirnica kad je u pitanju zdrava prehrana

jason-briscoe-7MAjXGUmaPw-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Dodaješ previše šećera

Baš kao i sol, i šećer se nalazi posvuda. Skriven je u brojnim namirnicama, a najveći krivac su slatkiši, preljevi i razni umaci. Prirodni oblici šećera poput meda ili javorovog sirupa su bolji izbor, no i dalje mogu utjecati na razinu inzulina u organizmu. Voliš li peći kolače i razne slastice, pripazi na količinu šećera koju pritom koristiš. U receptima koji zahtijevaju šećer, najbolje je prepoloviti traženu količinu, preporučaju nutricionisti. Nitko neće osjetiti razliku u slatkoći, a kolač će biti zdraviji i manje kaloričan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pexels
6/8