Radije ih izbjegni

Kulinarske pogreške na koje trebaš pripaziti jer povećavaju toksičnost hrane

Stručnjaci su otkrili savjete o najboljim, ali i najgorim načinima pripreme namirnica kad je u pitanju zdrava prehrana

jason-briscoe-7MAjXGUmaPw-unsplash.jpeg
Foto: Unsplash

Pregrijavaš zdrava ulja

Neka zdrava ulja poput maslinovog se 'raspadaju' na visokim temperaturama te se tako uništavaju sve njihove hranjive tvari. Iz tog razloga, takva ulja bolje je koristiti za preljeve za salatu ili kao dodatak već kuhanoj hrani. Isto vrijedi i za kokosovo ulje. Kuhari i nutricionisti za kuhanje kod kuće (pirjanje, prženje, pečenje) preporučaju neutralna ulja, poput ulja sjemenki grožđa ili suncokreta. Za preljeve i salate najbolje je koristiti ekstra djevičansko maslinovo ulje ili ulje lana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Unsplash
3/8